Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Dacă lucrurile vor merge bine pentru francezii de la Ceetrus, lucrările estimate că vor începe în primăvara viitoare s-ar putea finaliza în 16-18 luni!

Întrebat despre care mai sunt planurile şi termenele legate de Mociur Mall, primarul Reşiţei, Ioan Popa, a dat un răspuns optimist, chiar dacă el presupune ceva prelungiri: „Dacă m-aţi fi întrebat înainte de apariţia Covid, aş fi zis că în toamnă începem lucrările. Din câte ştiu eu, masterplanul făcut de francezii de la Ceetrus, din Paris, este gata, urmează ca el să fie transpus într-un plan de urbanism zonal, care are nişte termene, 6-8 luni de dezbatere şi aşa mai departe, după care ar trebui să înceapă lucrările“.

Şi cum cei de la Ceetrus „nu şi-au schimbat optica, din cauza crizei prin care trecem“, lucrările ar putea demara primăvara viitoare, aşa cum estimau şi francezii. „Mai mult decât atât, am informaţii că, pentru realizarea unui mall de anvergura asta, au nevoie de 16-18 luni. Există mai multe mall-uri făcute de ei, unul pe care l-au făcut la Braşov, Coresi, care este un exemplu foarte bun şi a fost realizat în mai puţin de doi ani“, a încheiat şeful administrativului reşiţean.

Amintim faptul că proiectul are o valoare de peste 50 de milioane de euro, iar dezvoltatorul a investit deja 3 milioane de euro într-un teren de peste 20 de hectare, în zona Mociur, unde vom avea, pe lângă mall, o zonă rezidenţială, la care se alătură iniţiativa municipalităţii de a deschide un aquapark.

JCS-Antoniu Mocanu