Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Turul popularei competiții Cupa Municipiilor Cărășene, ediția 2020, i-a reunit la start pe cei mai buni șahiști din județ, în sala de festivități de la etajul I al Casei Municipale de Cultură „George Suru” Caransebeș.

Ca de obicei, competiția a răscolit ambițiile și orgoliile locale, făcând ca partidele să fie jucate cu multă dăruire. Cu o echipă mai omogenă, Reșița a început în forță și după trei rotații avea 9 puncte avans. A urmat reacția de orgoliu a Caransebeșului, care a câștigat rotațiile 4 și 5 cu același scor 4-2, reducând diferența la 5 puncte. Ultima rotație s-a încheiat 3-3 și scorul turului a fost de 20,5 – 15,5 pentru reșițeni.

La Caransebeș, maeștrii Suciu și Tunaru și-au respectat blazonul cu 4 puncte din 5, respectiv 5,5 din 6. De la celelalte mese doar Frenț și Pîrvulescu au corespuns parțial, ambii câte 2 puncte din 6. Restul coechipierilor (Gherman, Drăghia, Cornian, Românu și Poșta) nu au reușit să acopere mesele 5 și 6 și probabil aici a pierdut Caransebeșul meciul tur. Este adevărat că a contat și lipsa lui Irimia la masa a treia.

La Reșița, mesele 2 si 3, adică Bolintiș și Pădurean au reușit să realizeze 5, respectiv 4,5 puncte. La masa 4, Vuița a corespuns parțial, dar 3 puncte din 6 este sub potențialul său. La masa 5, Stroescu a realizat 4 puncte din 6, un punctaj bun pentru reșițeni. Chițibea, înlocuitorul lui Grozav la masa 1, a dezamăgit, acesta obținând 1 punct din 4 posibile. Juniorii Stîngu și Drăgoi și-au împărțit masa a 6-a. Stîngu a realizat 1 punct din 3, iar Drăgoi 2 puncte din 3.

După victoria destul de clară a Reșiței în tur, returul pare unul ușor. Dar au mai fost situații în trecut în care Caransebeșul a bătut chiar la Reșița, deci rezultatul final încă nu este stabilit.

Returul va fi în data de 23 februarie, la Sala Polivalentă din Reșița.

JCS-Ștefan Moraru

 

Adaugă comentariu