Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Este vorba de câteva proiecte pentru care municipaliatea a reuşit să câştige finanţarea, printre care se numără reabilitarea Centrului Civic şi modernizarea străzilor ce leagă bulevardele A.I. Cuza și Revoluţia din Decembrie 1918.

Îngroparea capsulei timpului, sub piaţa centrală, „dezgroapă“ câteva dintre proiectele Reşiţei, care se întrevăd pentru viitorul apropiat. Vorbind despre evenimentul derulat de Centenar, când capsula a fost îngropată, edilul a făcut câteva dezvăluiri despre proiectele pentru care a reuşit să obţină finanţarea.

„Chiar dacă pare puţin ciudat, ca să-ţi dai seama de ce înseamnă capsula timpului peste o sută de ani ar trebui să ne imaginăm ce-ar însemna ca acum să mergem în piaţă şi să deschidem o capsulă a timpului în care reşiţenii au pus lucruri în 1918. Eu aş fi foarte incitat să văd: cine a scris, ce a scris, ce se întâmpla pe vremea aia. O sută de ani este mult şi puţin. Poate fi considerat mult, poate fi puţin“, spunea primarul Ioan Popa, care a subliniat faptul că municipalitatea nu va lăsa netulburată suta de ani pentru capsula timpului.

Mai exact, deşi ea abia a fost „în prima fază, îngropată în subteranul fântânii cinetice a lui Constantin Lucaci“, ulterior, „în momentul în care anul viitor reabilităm şi modernizăm Centrul Civic, îi vom face un loc chiar în piaţa centrală şi o vom muta acolo“.

Edilul a precizat că autoritatea locală a primit undă verde pentru acele proiecte retrospective, obţinând finanţarea pentru a schimba dalele din Centrul Civic – pentru care se promit altele de patru ori mai groase, care să permită prezenţa vehiculelor de intervenţie şi să susţină greutatea celor necesare în cazul organizării de concerte –, precum şi pentru cele şase străzi paralele cu Moise Groza (de la Poliţie), care fac legătura între bulevardele A.I. Cuza și Revoluţia din Decembrie 1918. Edilul a explicat că va reveni zilele acestea cu precizări, pentru reşiţeni, vizavi de aceste proiecte.

5 Comments

 1. Sunt si multe lucruri bune facute sau in curs de efectuere ,dar pariul cu invatamantul tehnic l-ai pierdut garantat ,Domnule Primar!Vei ramane in memoria orasului,drept groparul invatamantului tehnic resitean si ca ai lasat cartierul Govandari fara o scoala tehnica si orasul in sine doar cu un singur grup tehnic,taind astfel visele si multor tineri dinoras si din satele din apropierea orasului nostru!Daca totul se rezuma numai la a face economii,in detrimentul oferirii unei sanse pentru o meserie in domeniul tehnic tinerilor Resitei,atunci este foarte grav si gresit cum ganditi!Asumandu-ti atatea responsabilitati si facand destule lucruri bune,trebuia sa bifezi si cateva gafe si rateuri asumate,deoarece Resita industriala renaste,nu-i asa?Nu poti sa le faci cum trebuie chiar pe toate bine ,Domnule Primar!
  humanum est sed perseverare,diabolicum!

  • Evident,proverbul latin atat de cunoscut si complet este-ERRARE HUMANUM EST, SED PERSEVERARE DIABOLICUM!Mea culpa!

 2. Se lauda singur, primarul Resitei! A realizat ceva pana acum? Da!! A reusit sa desfinteze o scoala. Asta da realizare. Cine desfinteaza scoli si biserici este un nimeni!!! Acesta e primarul Resitei. In anul centenarului Resita se poate lauda ca a dat lovitura- a desfiintat un liceu tehnic! Oare nu primarul se lauda ca aduce investitori in oras? Orice investitor se intereseaza de forta de munca calificata locala, de un centru universitar local si de conditiile de transport din apropiere.
  Primarul Resitei (care nu merita sa-i fie pomenit numele) va iesi in fata investitorilor cu buta inainte si va spune cu emfaza- „cu forta de munca stam bine, tocmai am desfiintat o scoala industriala”. Vai de noi cine conduce Resita. Consilierii nu au nimic de spus?
  Vedeti ca numai anul acesta nu sunt alegeri!

 3. Felicitari ,domnule Popa ! Nu trebuie luat in seama ce se spune in public,pentru ca in Romania sunt doua categorii de romani: unii care vor sa faca pentru tara ceva si altii care toata ziua doar critica parca sunt teleghidati . In viitorul apropiat se vor face multe lucruri in Resita,modernizarea spitalului judetean,renovarea liniei de tranvai si introducerea noului tranvai,introducerea de biciclete publice inchiriate,reabilitarea parcurilor din oras si multe altele.Daca roamnii ar fi solidari si ar pune umarul la dezvoltarea orasului nu am mai trai in mizeria aceasta creata de clasa politica (ALDE-PSD ). Sarbatori fericite ,dar anul acesta multi romani vor avea parte de un Craciun si An Nou mai sarac ca anul 2017 !.

Adaugă comentariu