Reşiţa 250 l-a adus pe Emil Hurezeanu în judeţ - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Excelenţa Sa, Emil Hurezeanu, ambasadorul României la Viena, şi-a lansat în municipiul de pe Bârzava, volumul „Zärtlichkeit, Routine“! Evenimentul are loc chiar la această oră la Biblioteca „Alexander Tietz“ din municipiu. Volumul este prezentat de oamenii de cultură cărăşeni Ada Cruceanu și Gheorghe Jurma!

În cadrul manifestărilor ce au loc sub egida REȘIȚA 250, Primăria Municipiului Reșița, Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici”, Caraș-Severin, Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin și Muzeul Banatului Montan au organizat lansarea cărții Excelenței Sale, domnul Emil Hurezeanu, Ambasador extraordinar și plenipotențiar al României la Viena. Volumul bilingv, intitulat Zärtlichkeit, Routine/Tandreţe, rutină,/ Gedichte eines Knauserers 1979-2019,/Poemele unui parcimonios 1979-2019 în traducerea lui Georg Aescht, este editat la Ludwigsburg, de către editura Pop Verlag, în anul 2020. Ediția a doua apare în anul 2021 la aceeași editură.

Emilian Horațiu Hurezeanu s-a născut la Sibiu în 1955. În anii comunismului, dar și după 1989, timp de două decenii (1982- 2002), a activat ca jurnalist pentru Radio Europa Liberă (München), pentru  Deutsche Welle (Köln), dar și ca redactor la cotidianul „România liberă” din București. În perioada 2015-2021 a fost ambasadorul României la Berlin, iar din 19 mai 2021 este ambasador al țării noastre la Viena.

La reuniunea moderată de către Erwin Josef Țigla, președintele Forumului German, şi Dorinel Hotnogu, consilier pe probleme culturale al edilului Reşiţei, participă primarul Ioan Popa, vicepreşedintele CJ Marius Isac, oameni de cultură, iubitori de carte, admiratori ai lui Emil Hurezeanu.

Vom reveni.

JCS-Alexandra Gorghiu