Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – La finalul săptămânii trecute, bazinul de înot din Reșița a găzduit Memorialul „Ioan Schuster”, o competiție dedicată înotului masters și organizată de Clubul de Înot Masters Reșița 07!

„Evenimentul a reunit peste 50 de sportivi și amatori de înot din trei țări, reprezentând 13 cluburi de renume, într-o adevărată celebrare a pasiunii pentru înot. Competiția a fost găzduită de Complexul Municipal de Sport și Sănătate Ioan Schuster din Reșița. Memorialul a fost creat în memoria regretatului Ioan Schuster, unul dintre cei mai respectați antrenori și mentori din Reșița, cunoscut pentru contribuția sa esențială la dezvoltarea multor sportivi de succes. Ioan Schuster a fost un pilon important al comunității sportive locale, iar această competiție este un omagiu adus dedicării și valorilor pe care le-a insuflat generațiilor de sportivi. Pe lângă competiția strânsă și atmosfera prietenoasă, au fost recunoscute performanțele remarcabile ale sportivilor participanți. Borbely Anita, reprezentanta clubului Budapesti Delfinek, a obținut cea mai bună performanță feminină a competiției, în timp ce Pintican Cristian, de la CSM Arad, a fost distins cu premiul pentru cea mai bună performanță masculină. De asemenea, Cupa IN MEMORIAM FRANZ KOENIG a fost câștigată de Pintican Cristian, în semn de apreciere pentru performanțele sale deosebite, iar Cupa IN MEMORIAM CRISTINA SCHUSTER i-a revenit înotătoarei Bianca Petcu de la Reșița 07. Clubul de Înot Masters Reșița 07 a înregistrat rezultate remarcabile, obținând un total de 38 de medalii: 28 de medalii de aur, 6 medalii de argint și 4 medalii de bronz. Competiția a fost un prilej nu doar pentru întreceri sportive, ci și pentru a aduce împreună comunități de înotători din diferite țări. Clubul de Înot Masters Reșița 07 mulțumește tuturor participanților, gazdelor și voluntarilor care au făcut posibil acest eveniment și promite să continue tradiția Memorialului Ioan Schuster, transformând competiția într-un reper anual pentru iubitorii de înot.”, a spus Carmen Pau, președintele Reșița 07.

„Anul acesta s-a desfășurat a XI-a ediție a acestui memorial și cu acest prilej pot spune că am avut participanți din trei țări: Austria, Ungaria și România. De la Reșița 07 au concurat 14 sportivi și am avut bucuria de a avea printre noi înotători începând cu vârsta de 25 de ani, dar și de peste 80 de ani. Au fost parcurse toate probele de 50 de metri: 50 delfin, 50 spate, 50 bras și 50 liber și probele de 100, la fel toate cele patru, 200 mixt și 400 liber. Reșițenii s-au descurcat foarte bine și mă bucură că foarte mulți au reușit să urce pe podium. Organizarea acestui eveniment a fost realizată de Reșița 07, în parteneriat cu Primăria Reșița. De menționat ar fi faptul că, de câteva concursuri, CSȘ Reșița ne trimite voluntari, care s-au ocupat de înmânarea medaliilor pentru câștigători.”, a declarat Dorina Maria Iana, de la Reșița 07.

JCS-Ștefan Moraru

Adaugă comentariu