Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Trei segmente ale Liniei CF 120 Caransebeş-Reşiţa urmează a intra în reparaţii, după atribuirea şi semnarea contractului de execuţie a lucrărilor scoase la licitaţie de Regionala Căi Ferate Timişoara!

Costurile lucrărilor sunt estimate la circa 2,6 milioane de lei, clauza suspensivă precizând că semnarea contractului va avea loc doar după alocarea creditelor bugetare.

Recensământul efectuat de proprietarul căii în toamna anului 2022 a relevat faptul că, în anumite curbe, un mare număr de traverse de lemn se află într-o avansată stare de degradare, astfel că ecartamentul şi nivelul nu mai puteau fi menţinute în limitele toleranţelor. Ca primă măsură a fost redusă viteza maximă de circulaţie a trenurilor de marfă şi călători, totodată fiind introduse şi două restricţii de viteză de 30 km/h pe anumite porţiuni de cale situate între Cornuţel-Banat şi Brebu, respectiv între Brebu şi Reşiţa.

Lucrarea scoasă la licitaţie prevede înlocuirea, într-un interval de maxim 180 de zile, a traverselor de lemn degradate de pe trei segmente (de 280, 615 şi 330 metri) cu traverse din beton, descărcarea de piatră spartă şi burajul (îndesare a balastului) traverselor.

JCS-Walter Fleck