Reîntoarcerea fizică la școală trebuie sprijinită - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Este de părere deputatul cărășean Romulus Marius Damian, care crede că tinerii care au renunțat la școala online pentru a se angaja sau pentru a se întoarce acasă, în alte localități, trebuie ajutați să revină în bănci, inclusiv prin acordarea de burse!

În contextul ridicării restricțiilor impuse de pandemie, deputatul cărășean Romulus Marius Damian a susținut o declarație politică din partea Grupului Parlamentar PSD în Camera Deputaților, vorbind despre apropierea finalului pandemiei, despre eliminarea în siguranță a restricțiilor, dar și despre nevoia luării unor măsuri care să prevină repetarea haosului de la începutul pandemiei: „România intra, pe 15 mai 2020, în stare de alertă. Iar după aproape 2 ani de restricții și de luptă cu coronavirus, astăzi, românii se pot bucura de eliminarea restricțiilor în condiții de siguranță. Lucrurile pot reveni la normal, însă trebuie să învățăm lecțiile din criza COVID-19, pentru ca pe viitor să răspundem unei astfel de crize cu măsuri care să genereze informare, cooperare, eficiență și nu haos! După 2 ani de pandemie, România iese în sfârșit din starea de alertă, odată cu eliminarea restricțiilor, în contextul în care valul 5 al pandemiei de coronavirus este aproape de a se încheia. Au trecut 2 ani în care românii au trecut prin momente deosebit de grele, în care au fost restricționați în privința multor lucruri care le-au schimbat viețile, în care peste 2,5 milioane au fost vindecați, și, din nefericire, peste 60.000 de persoane diagnosticate cu infecția cu SARS-CoV-2 au decedat“.

Oficialul este de părere că pandemia a afectat viețile tuturor, restricțiile schimbându-ne stilul de viață, privând elevii și studenții de accesul la o educație corespunzătoare. Mulți angajați români și-au pierdut locurile de muncă iar unii antreprenori și-au închis afacerile. Acum că restricțiile au fost ridicate, mai ales „în domeniul educației, trebuie să luăm măsuri astfel încât să nu le mai oferim niciodată elevilor și studenților haosul de la începutul pandemiei. Trebuie să avem în vedere că majoritatea studenților, din momentul în care au început să susțină cursurile online, s-au întors în localitățile de unde proveneau, sau s-au angajat, iar reîntoarcerea fizică la școli a acestora trebuie sprijinită, astfel încât să nu le dea din nou viețile peste cap. S-a crescut media pentru obținerea burselor, având în vedere notele obținute pe parcursul celor doi ani de pandemie, dar odată ce lucrurile se stabilizează, consider că se poate reveni la media anterioară, pentru a-i ajuta pe studenți să pună mai mult accentul pe educație și să nu renunțe la studii“.

JCS-A.M.