Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Asta pentru că ministrul Sănătății a prelungit interimatul lui Călin Grozăvescu la conducerea Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș pe perioada stării de alertă, în condițiile în care și primarul Felix Borcean a emis o dispoziție prin care îl repune în funcție pe Adrian Cican!

Primarul Felix Borcean și Adrian Cican se așteptau încă de vineri ca noul mandat al managerului SMUC să fie printre cele mai scurte din istorie, în condițiile în care spitalele sunt încă sub coordonarea Ministerului Sănătății, care are și atributul numirii persoanelor care să conducă aceste instituții. Mai exact, se aștepta revocarea lui Adrian Cican. Doar că ministrul Sănătății nici nu a luat în calcul o posibilă revocare a acestuia, considerând probabil că potrivit Ordonanței 70/ 2020, Cican putea fi numit doar prin ordin de ministru. Iar asta nu s-a întâmplat, pentru că Nelu Tătaru l-a numit din nou pe Călin Grozăvescu la conducerea SMUC, căruia îi expirase mandatul odată cu încetarea stării de urgență. Mai precis, ordinul ministrului Sănătății, datat vineri, 15 mai, stipulează că „începând cu data prezentului ordin, Călin Grozăvescu se numește în funcția de manager interimar al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș pe perioada situației de alertă”.

Mai mult, și Instituția Prefectului Caraș-Severin a cerut revocarea dispoziției prin care a fost reinstalat Cican, pe motiv că s-a făcut cu nerespectarea legii.

Cican îl amenințase vineri pe ministrul Tătaru cu dosar penal, dacă îl va revoca din funcție, însă pe de altă parte primarul Felix Borcean spunea că „dacă vine alt ordin, nu ne vom lega de masă aici (la spital-n.r.) ”.

După aflarea veștii că s-a prelungit mandatul lui Grozăvescu, Cican a comentat pe pagina sa de Facebook, nu înainte de a lansa noi atacuri la adresa mai multor medici din spital: „Nu vă bucurați degeaba, voi reveni înapoi și veți răspunde cu vârf și îndesat (conform legii), aceasta nefiind o amenințare , ci ceea ce voi face!!!”.

JCS-R.M.