Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Asta titrează cei de la Serviciul de Voluntariat Montan, la mai bine de două luni de la demararea lucrărilor la Refugiul Scheiu, situat la peste 2000 de metri altitudine!

Lucrările sunt efectuate meticulos, pas cu pas, poate nu în ritmul în care le-ar face niște meseriași de profesie, însă cei de la Serviciul de Voluntariat Montan preferă să lucreze mai încet, cu mare atenție la detalii, dar bine.

Munții Țarcu – Refugiu Scheiu 2001 metri. Începe să arate a casă! Ne străduim să facem cât se poate de repede, dar cum nu avem pregătirea <<meseriașilor>> care din asta trăiesc, nu e așa de simplu. Din poze pare, dar în realitate nu e chiar așa și nici nu cunoaștem noțiunea <<las’ că-i bine și așa>> sau <<mai rău să nu fie>>!”, au spus voluntarii montani, care au mulțumit și celor care-i sprijină în acest proiect.

Construcția este una clasică și va deservi foarte mulți ani iubitorii de munte ce îi vor trece pragul. Acest refugiu va caza, la nevoie, 20 de montaniarzi și va fi punctul de permanență al echipei Salvamont Caraș-Severin, șeful instituției, Coco Galescu, fiind de altfel unul din principalii inițiatori ai acestui proiect.

JCS-R.M.