Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – Cosmin Rafael Bălean și invitații săi au încheiat săptămâna evenimentelor de Crăciun. Este vorba despre concertul susținut la casa de cultură în a doua seară de Crăciun!

Evenimentul organizat de primărie, consiliul local și casa de cultură a însemnat revenirea pe scena de acasă a muzicianului absolvent al Liceului „Ion Vidu” din Timișoara și al facultății de profil din cadrul Universității de Vest. Cosmin Rafael Bălean cântă la duduk, un instrument de suflat cu origini în Armenia. Alături de el, au urcat pe scenă violonista Alexandra Satnoianu, organistul Norbert Dumitresc și toboșarul Cristian Cioancăș, cei care, alături de solistul Simion Caragia formează trupa „Famous”. Despre Simion Caragia trebuie precizat că este originar din Republica Moldova și a participant la concursurile muzicale „Vocea României” sezonul 4, „X Factor” sezonul 6 și „Românii au talent” sezonul 11. De asemenea, din programul muzical a făcut parte vocea de excepție a Anei-Maria Stănoia, soprană la Opera Națională din Timișoara, o mai veche și încântătoare prezență la evenimentele desfășurate în ultimii ani la Casa de Cultură Moldova Nouă.

Timp de aproape două ore, cei prezenți au fost purtați pe acorduri muzicale deosebite din cultura Europei. Acest concert a reluat tradiția recitalurilor speciale de Crăciun desfășurate la casa de cultură, încheind o săptămână de activități dedicate Crăciunului. Totodată, în această seară, la ora 18:00, se încheie ediția 2023 a proiectului „Seri de film la casa de cultură”, prin care aceiași organizatori caută să readucă bucuria de urmări un film alături de apropiați și prieteni. Cei mici și cei mari sunt invitați să urmărească filmul „Barbie”, la care trebuie neapărat să poarte cel puțin un element vestimentar de culoare roz pentru a intra astfel și mai bine în atmosfera filmului. Pentru 2024, sunt anunțate noi surprize și evenimente interesante sub cupola Casei de Cultură Moldova Nouă.

JCS-Ionel Ivașcu

FOTO: IOANA ILIE