Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Spune senatorul Marcel Vela, vorbind despre felul în care putem face diferența prin felul în care păstrăm curățenia mediului, a spațiului public și respectăm câteva reguli simple!

„De multe ori am spus că Planeta este casa noastră și că grija față de ea este crucială, mai ales în vremurile pe care le trăim, în care încălzirea globală atinge cote îngrijorătoare, având în vedere că perioada 2011-2020 s-a dovedit a fi cel mai cald deceniu înregistrat până acum, a subliniat vicepreședintele Senatului. Noi suntem cei care influențează schimbările negative în lumea în care trăim și, de cele mai multe ori, nu realizăm cât rău poate produce un PET, de exemplu, aruncat la întâmplare în apa în care ne scăldăm. Nu cred că este o noutate dacă vă spun că acesta va rămâne în aceeași stare timp de 10.000 de ani, nefiind o sursă regenerabilă. Vestea bună este că și schimbările pozitive tot de noi depind și sunt sigur că încă nu este prea târziu să putem contribui pozitiv la îmbunătățirea mediului în care trăim“.

De fapt, cu toții vedem, după ploi, drumuri și orașe invadate de gunoaiele aruncate prin păduri sau prin alte zone publice. În vreme ce mari companii de îmbrăcăminte și încălțăminte se străduiesc să recupereze plastic din oceane, din care ne fac haine, pantofi, chiar jucării pentru copii, e clar mai simplă este prevenirea aruncării gunoaielor, decât încercarea aproape zadarnică de a le aduna pe toate.

„Pe lângă soluția reciclării, de care putem beneficia chiar și în vacanță, un gest simplu, la îndemână oricui, dar care face diferența, este păstrarea și respectarea curățeniei în fiecare spațiu public. Respectați, așadar, indicațiile afișate în aceste spații și folosiți coșurile special amenajate pentru deșeurile menajere. Respectând chiar și aceste reguli de bază, avem o șansă să îndreptăm lucrurile și să ajutăm mediul să funcționeze, din nou, la capacitate maximă!“, a încheiat șeful liberalilor cărășeni.

JCS-T.K.