Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În total, Primăria Reşiţa a suplimentat bugetul pentru astfel de cheltuieli cu 242.500 de lei. Ultima asemenea măsură a fost adoptată în recenta şedinţă de îndată de la începutul acestei săptămâni, după ce, anterior, au mai fost luate decizii similare!

De altfel, în 2022, pentru cheltuieli considerate prioritare, primăria a suplimentat bugetele şcolilor cu 2,3 milioane de lei şi cere responsabilitate în cheltuirea banilor.

Ne asumăm rolul de a sprijini școlile acolo unde sunt probleme cu plata utilităților și altor cheltuieli. Dar vom lua măsuri pentru a ne asigura că bugetul este cheltuit eficient. De managementul școlilor se ocupă directorii, care, împreună cu contabilii, trebuie să facă tot posibilul pentru a se încadra în bugetul alocat prin costul standard per elev. Ținând cont de creșterile de prețuri la gaz și curent, avem pretenția de a se renunța la cheltuieli ce nu sunt necesare, astfel încât împreună să depășim această perioadă grea”, aflăm dintr-o postare prin care primăria subliniază importanţa gestionării atente a resurselor.

În acest sens, în ședința lunară cu directorii şcolilor, au fost propuse și asumate măsuri de gestionare mai eficientă a consumului. Considerăm că aceste măsuri sunt necesare și trebuie asumate de toți cei implicați. Bugetul școlilor este limitat, de aceea trebuie gestionat foarte responsabil”, mai transmite Primăria Reșița.

JCS-Ionel Ivaşcu