Caraş-Severin, Romania

CARAŞOVA – Se fac ultimele lucrări în cadrul proiectului integrat. Un altul va fi depus în curând de Primăria Carașova.

2,5 milioane de euro au fost investiţi în mai multe obiective din comună. Printre ele, căminul cultural din Iabalcea şi centrul de zi pentru vârstnici din centrul de comună. Din declaraţia primarului Petru Bogdan reţinem că încă se lucrează la reabilitarea edificiului cultural şi la dotarea ambelor obiective. Lucrările se fac din fonduri proprii şi din împrumuturi, urmând ca ulterior să fie rambursate de AFIR.

Un alt obiectiv al proiectului integrat a fost introducerea reţelei de canalizare în centrul de comună. Lucru care s-a şi întâmplat, iar reţeaua finalizată recent măsoară 13 km. În vederile Primăriei însă se află extinderea acesteia pe străzi care n-au fost cuprinse în reţeaua de bază. „În acest sens, avem pregătit un alt proiect care prevede extinderea canalizării cu 635 m. Proiectul se ridică la valoarea de 700.000 de euro şi va cuprinde şi 638 de racorduri pentru branşarea cetăţenilor”, aflăm de la primarul Petru Bogdan despre proiectul care urmează să fie depus la AFIR.

Acesta ne-a vorbit şi despre o documentaţie tehnico-economică, realizată şi aprobată recent de Consiliul Local, în vederea reparării a două porţiuni de drum din comună. Este vorba despre drumul comunal 75 Caraşova-Clocotici şi drumul comunal 97 Iabalcea-DN 58. „Cele două drumuri măsoară împreună cam 8,5 km. Sunt practicabile, nu sunt deteriorate grav, însă ne dorim să nu pierdem timpul şi să ne ocupăm de starea lor. Investiţia se ridică la 200.000 de lei şi intenţionăm s-o acoperim din surse proprii”, declară primarul Bogdan despre lucrările care vor demara când vremea o va permite.

Cum însă iarna se apropie, este în curs operaţiunea de aprovizionare a instituţiilor publice cu material lemnos din pădurea comunei. De asemenea, Primăria se pregăteşte şi pentru eventuale intervenţii de deszăpezire. „Am luat deja legătura cu o firmă de profil din comună şi vom semna contractul pentru împrăştierea de material antiderapant. Pentru degajarea drumurilor, vom acţiona cu utilajul propriu”, a încheiat primarul Bogdan.