Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Sebastian Nițu e noua speranță a boxului reșițean. Tânărul pugilist legitimat la Clubul Sportiv Municipal din Reșița a cucerit zilele trecute argintul la Cupa României pentru juniori. Desfășurată în intervalul 12-17 martie, Cupa juniorilor a reunit la Pitești tinere speranțe din centre cu tradiție în boxul românesc.

Între sportivii aliniați la startul întrecerii s-a aflat și reșițeanul Sebastian Nițu, pugilist legitimat la secția de profil a clubului municipal. Aflat într-o formă foarte bună, juniorul pregătit de antrenorii Gheorghe Radu și Adrian Mărcuț a reușit să cucerească argintul categoriei 66 de kg, fiind învins doar în finală de un sportiv din Bacău. De remarcat că juniorul Sebastian Nițu s-a pregătit încă din luna ianuarie în cadrul lotului național de la Brăila, alături de cei mai promițători tineri pugiliști ai țării. Anul acesta, Sebastian Nițu speră să urce și pe podiumul Campionatului Național de juniori din luna octombrie.

„A fost o competiție foarte bine organizată, la care au participat foarte mulți sportivi. Deși a fost greu, mă bucur că am obținut această medalie. Am avut două meciuri dificile cu un sportiv de la Dinamo București și în finală cu unul din Bacău. Din păcate, meciul final l-am pierdut la puncte, dar mă bucur că am obținut medalia de argint. M-am pregătit pentru această competiție încă de anul trecut, din luna septembrie, iar de la începutul lunii ianuarie din acest an, am făcut antrenamente cu lotul național la Brăila. Faptul că am putut să ma antrenez cu cei mai buni pugiliști din România înseamnă foarte mult pentru mine, am vrut foarte mult să ajung la lot, iar scopul meu este să rămân acolo cât mai mult timp. Obiectivul meu în acest an este să obțin titlul de campion național în luna octombrie”, ne-a declarat pugilistul Sebastian Nițu.

Antrenorul Gheorghe Radu și-a lăudat sportivul: „În primul rând sunt încântat de acest copil, a avut o evoluție deosebită, mai ales în partida cu sportivul de la Dinamo, care a fost medaliat la Campionatul European în anul precedent. Această competiție la care a participat Sebastian Nițu este și un criteriu de selecție pentru participarea la Campionatul European, care va avea loc în luna mai la Galați. Vom participa la două turnee internaționale în Bulgaria și câteva în țară, iar apoi se va decide dacă sportivul nostru sau cel de la Bacău va repezenta România la acest concurs. Sper ca Nițu să fie ales și consider că este mult mai bine construit pentru această disciplină. M-am așteptat să obțină acest rezultat pentru că este un băiat muncitor și noi vom încerca să-l pregătim cât mai bine pentru a deveni un mare campion. Este o mare bucurie a clubului faptul că a fost convocat la lot și, până la urmă, din această cauză muncim”.