Caraş-Severin, Romania

OŢELU ROŞU – Preşedintele executiv al PSD Caraş-Severin, Luca Mălăiescu, face o radiografie a partidului şi pune un diagnostic grav, care necesită un „tratament“ invaziv.

Pierderea alegerilor prezidenţiale, cu un scor ruşinos, zguduie din temelii gigantica maşinărie politică a PSD-ului. Oameni cu vechime în partid, dar care nu au penetrat niciodată eşalonul 1 de la Bucureşti, consideră că partidul trebuie reformat şi că trebuie să vină cu noi lideri.

„Avem nevoie de o „vitrină“ nouă. De oameni noi care să fie corecţi, să nu gândească atât de politic şi să spună lucrurilor pe nume. Oameni care să-şi iubească ţara, în primul rând. Românii s-au săturat de toţi politicienii, nu doar de PSD. Dacă PNL-ul crede că acest rezultat le aparţine şi că l-au obţinut datorită activităţii lor în opoziţie şi se culcă pe o ureche, se înşeala amarnic. Electoratul îi va taxa la alegerile parlamentare şi se vor trezi în situaţia în care este PSD-ul acum. Împreună cu colegii din teritoriu, încercăm să găsim oameni din eşalonul secund al partidului care să iasă în faţă şi să devină nişte simboluri corecte, care să readucă electoratul de partea PSD. În partidul nostru există suficienţi oameni destoinici, primari de oraşe şi comune şi nu numai, care şi-au făcut treaba. Care s-au certat cu familia şi prietenii pentru partid şi liderii lui. Este momentul să scoatem în faţă aceşti oameni şi să arătăm românilor un altfel de PSD“, declară Mălăiescu.

Abordarea președintelui executiv al PSD Caraș-Severin vis-a-vis de reformarea PSD-ului mă trimite cu gândul la declaraţiile lui Dan Matei Agathon, de prin 2004, când spunea că partidul nu mai are timp de tratamente cu aspirină şi piramidon şi că e nevoie de intervenţii „chirurgicale“. În urma acelor „operaţii“ la centru au apărut „efecte secundare“ gen… Liviu Dragnea, iar la nivel de Caraş-Severin un anume Dan Mihalache, care ulterior şi-a schimbat convingerile politice şi s-a trezit într-o dimineaţa mai liberal decât hipioţii de la Woodstock.

Va avea de data asta PSD-ul o echipă de „doctori“ mai pricepuţi? Pentru că dacă intervenţia nu va reuşi, de data asta pacientul s-ar putea să nu mai supravieţuiască sau să rămână pe viaţă PNŢCDită cronică… adică legumă politică.

Flavius Militaru