Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Echipa pirotehnică a pompierilor militari reşiţeni a derulat, luni, o acţiune de asanare de muniţie neexplodată. Este vorba despre un proiectil găsit de o echipă de muncitori care efectuau lucrări de reabilitare a drumului, în zona străzii Primăverii din municipiul Reşiţa!

„Pirotehniştii au identificat muniţia ca fiind un proiectil de artilerie calibru 100 mm, elementul fiind ridicat, transportat și depozitat în condiţii de maximă siguranţă la depozitul de muniție neexplodată din Reşiţa, urmând să fie distrus ulterior“, transmite ISU CS.

Pentru evitarea de accidente, salvatorii cărăşeni subliniază că este interzisă atingerea muniţiei cu mâna sau cu alte obiecte, lovirea, mişcarea sau transportul acestor obiecte, introducerea lor în foc sau demontarea lor. „În cazul în care descoperiți elemente de muniție neexplodate sau luați la cunoștință despre existența lor, trebuie să anunțați de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau inspectoratul judeţean pentru situaţii de urgenţă“, au încheiat salvatorii.

JCS-A.M.