Caraş-Severin, Romania

SASCA MONTANĂ – La Sasca Montană, sunt în curs de reabilitare dispensarul medical și un cămin cultural!

Din discuția cu primarul Ion Poplicean, am reținut că lucrările la dispensar au ajuns la stadiul de 80%. Concret, s-a făcut izolația termică a clădirii, iar lucrul la mansardă e gata, în prezent lucrându-se în interior. Investiția depășește 1 milion de lei, fiind vorba despre un proiect finanțat prin PNDL 2. „În linii mari, vom asigura și unele dotări cuprinse în proiect. Însă cea mai importantă ar fi un scaun stomatologic. Pentru asta va trebui să găsim fondurile necesare, pentru că un asemenea scaun de calitate trece de 30.000 de euro. Deocamdată nu avem stomatolog în comună însă, când vom găsi unul, vom face tot posibilul ca să cumpărăm scaunul stomatologic. Pe măsura posibilităților, vom utila dispensarul.”, ne-a declarat Ion Poplicean. Din spusele sale, am mai reținut că, în prezent, medicul își desfășoară activitatea într-un apartament de bloc pus la dispoziție prin bunăvoința unei familii.

În execuție sunt și lucrările la căminul cultural din Slatina Nera. În valoare de peste 1 milion de lei, acestea sunt pe final, fiind finanțate prin CNI. „Instalația termică e gata, la fel și exteriorul. S-a ajuns la finisaje și se lucrează la interior. Din bugetul local, vrem să construim o anexă pentru lemne și să turnăm beton unde va fi nevoie. Vom face aceste lucrări pe măsură ce vom dispune de fonduri!”, a precizat primarul.

Ion Poplicean ne-a mai vorbit despre un proiect de amenajare de piste de biciclete la Slatina Nera și unul de construire a unei platforme pentru deșeuri la Sasca Montană, ambele prin PNRR. În primul caz, este vorba despre o investiție de aproximativ 1,5 milioane de lei, vizând 3,2 km de pistă. Proiectul e gata și urmează să fie depus. Pentru platforma de deșeuri, finanțarea de 700.000 de euro e câștigată, fiind pregătit deja un teren de 1.000 mp în apropierea stației de epurare de la Sasca Montană. Aici va funcționa un deponeu unde comunitatea va depozita ce nu mai folosește și se va face colectarea selectivă.

JCS-Ionel Ivașcu