Proiect pentru 16 eoliene în Clisura Dunării - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – În weekend, reprezentantul firmei investitoare a expus pe larg obiectivul, proiectul de HCL pentru vânzarea terenului fiind prezentat consilierilor locali!

În şedinţa Consiliului Local de sâmbătă a fost prezentat acest proiect pentru vânzarea unui teren de 5.000 mp, necesar amplasării staţiei electrice care va face conectarea la reţeaua naţională. În scurt timp vor fi scoase la licitaţie opt terenuri ale Primăriei, date în concesiune, unde vor funcţiona opt din cele 16 turbine eoliene, altele opt urmând să fie amplasate pe proprietăţile private de pe dealul din satul Măceşti.

„Pe lângă faptul că aduce beneficii directe şi pe moment, a precizat edilul Adi Torma, fie că se vinde acest teren pe o sumă conform unei evaluări şi chiria pe cele opt locaţii, ulterior impozitele directe vor fi de aproximativ 8.000 – 10.000 euro pe an pentru o turbină, deci la 16 eoliene vor fi aproximativ 150.000 euro pe an. În maximum doi ani ar trebui să fie productiv, din momentul în care noi vom da la licitaţie cele 16 terenuri, respectiv opt ale noastre, ale Primăriei şi opt ale cetăţenilor proprietari pe aceste suprafeţe“.

Proiectul a fost prezentat de Florin Buligă, reprezentantul Monsson Internațional, firma investitoare, care a solicitat Primăriei cei 5.000 de mp necesari montării staţiei electrice.

JCS-Alexandra Gorghiu

FOTO: Web Tekus