Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Unul din proiectele iniţiate de senatorul Ioan Narcis Chisăliţă, alături de senatorul Matei Bogdan , actualul ministru al Tineretului și Sportului, a devenit lege, fiind publicat în Monitorul Oficial! Acest proiect va modifica Legea învățământului, în sensul integrării copiilor cu dizabilități în sistemul de învățământ!

Legea învățământului va fi modificată în sensul că pentru copii cu cerințe educaționale speciale sau nedeplasabili din motive medicale, se poate organiza învățământ la domiciliu sau pe lângă unitățile de asistență medicală. În mod excepțional, pentru copiii cu dizabilități locomotorii, se vor achiziționa elevatoare sau procesul instructiv educativ se va desfășura în mod obligatoriu într-o sală de clasă la parterul unității, în vederea integrării acestora în învățământul cu frecvență! Cuantumul minim al bursei de performanţă, al bursei de merit, al bursei de studiu şi al bursei de ajutor social se stabileşte anual prin hotărâre a Guvernului, iar bursa de ajutor social se poate cumula cu bursa de performanţă, cu bursa de merit sau cu bursa de studiu.

„Este un proiect la care țin, el pornind de la o realitate din păcate tristă, întâlnită în școli! Sper ca prin acest proiect și acești copii cu dizabilități să aibă o șansă în plus la educație!“, ne-a declarat senatorul Ioan Narcis Chisăliţă.

Adaugă comentariu