Progresul Ezeriș pierde la ultima fază! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – FC Progresul Ezeriș a fost învinsă sâmbătă, 24 septembrie, pe teren propriu, scor 1-2, de CSM Jiul Petroșani, în etapa a V-a a Ligii 3, Seria a VII-a. Cu un nou antrenor pe bancă, Ezerișul a fost la câteva secunde de primul punct din această ediție de campionat!

Oaspeții au deschis scorul prin Cocină în minutul 54, iar pe finalul celei de a doua reprize, după o eroare în tabăra alb-negrilor, cărășenii au reușit să egaleze prin Christian Popa. Cu toate acestea, golul victoriei pentru Petroșani a venit din penaltyul transformat de către Sean în minutul 90+4. Lovitura de la 11 metri a fost obţinută de Dănăilă.

După cinci etape, Progresul Ezeriș este pe ultimul loc și nici măcar șocul schimbării antrenorului n-a avut efectul așteptat de conducere. Totuși, cărășenii sunt încrezători că vor putea evita retrogradarea și că vor fi pe o poziție fruntașă în play-out.

„Eu sunt venit de o săptămână în care am reușit să fac trei antrenamente, pentru că am fost plecat în Italia. Am revenit acasă cu gânduri pozitive, băieții chiar s-au auto-depășit, de asta am și venit. Eu sper să se schimbe fața Ezerișului, pentru că am văzut copii cu calitate, copii dornici de afirmare. Este organizare bună spre foarte bună. Aici la Ezeriș oamenii se implică, chiar vor să facă ceva. A lipsit un pic motivația, a lipsit, pot să spun, mentalitatea, o problemă care încă este în fotbalul românesc. Va trebui lucrat la mentalitate. Lumea așteaptă totdeauna altceva de la altcineva, nimeni nu-și asumă responsabilitatea. Totdeauna spunem lasă că merge și așa. Nu merge așa. Românul are o calitate foarte, foarte bună. Asta o spun toți, doar că suntem un pic delăsători. Eu, ca fotbalist, pot să spun că nu am fost la un nivel foarte ridicat, doar că am muncit zi de zi pe teren și acum, fiind în postura de antrenor, vreau să imprim mentalitatea asta jucătorilor. Ei alături de mine și eu alături de ei, o să luptăm până la ultima picătură. În momentul actual pot spune că lotul este un pic subțiat, avem copii de calitate, dar repet, trebuie un mix între jucătorii cu experiență și tineri. Dacă n-ai bătrâni, să-ţi cumperi, așa se spune. Am încercat să aduc un echilibru atât în organizarea defensivă, cât și în organizarea ofensivă. Eu zic că nu o să retrogradăm, nu știu și nu bag mâna foc că o să reușim să intrăm în play-off, dar în play-out o să fim acolo sus, a declarat Mircea Manu, noul antrenor al Progresului Ezeriș.

În etapa a VI-a, care se va desfășura pe 30 septembrie, Progresul va juca pe terenul echipei CSM Deva.

JCS-Ștefan Moraru