Caraş-Severin, Romania

CORNEREVA – O echipă a Direcţiei Judeţene Agricole Caraş-Severin s-a întâlnit, zilele trecute, cu un grup de iniţiativă din localitatea Cornereva, în vederea înfiinţării unei forme asociative, care îi va ajuta pe viitor să-şi comercializeze mai uşor, şi în condiţii mai avantajoase, produsele, dar şi să acceseze fonduri europene şi naţionale pentru infrastructura de marketing (înfiinţare depozite şi magazine, achiziţii de utilaje agricole, procesare şi ambalare).

În urma discuţiilor purtate cu micii producători, la care a fost prezent şi primarul comunei Cornereva, Nicolae Novăcescu, s-a hotărât înfiinţarea unei cooperative agricole. „Vom fi prezenţi, în perioada următoare, şi în alte localităţi cărăşene pentru a le oferi producătorilor agricoli consiliere şi sprijin, în vederea constituirii de forme asociative“, ne-a declarat dr. ing. Liviu Munteanu, consilier superior în cadrul Serviciului Implementarea Politicilor şi Strategiilor în Agricultură, din cadrul Direcţiei Judeţene Agricole.

Printre avantajele înfiinţării unei cooperative agricole se numără scutirea de la plata impozitului agricol pe o perioadă de cinci ani, scutirea de la plata taxelor vamale pentru tractoare şi alte utileje agricole, precum şi facilităţi la accesarea fondurilor europene.