Producatorii din Banatul Montan iau pulsul pietei la Berlin - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În perioada 16 – 25 ianuarie, în capitala Germaniei, la Berlin, se va organiza o nouă ediţie a târgului „Săptămâna Verde“, cel mai mare eveniment din domeniul alimentar, agricol şi horticol din Europa.

La ediţia din acest an va participa, pentru a patra oară, şi o delegaţie din Caraş-Severin, din care fac parte şi patru producători locali. Germanii vor avea astfel ocazia să guste produse apicole din Banatul de munte, preparate din carne de porc din rasa Mangaliţa, zacuscă de ciuperci, vin de Tirol şi caşcaval afumat după o reţetă proprie a doi producători din satul Tirol.

„Va fi pentru a patra oară când vom fi prezenţi la acest târg, lucru care ne bucură foarte mult. Producătorii pe care îi ducem cu noi au oportunitatea să-şi promoveze produsele şi potenţialul agricol, să dezvolte relaţii comerciale importante de durată, în urma cărora produsele pot ajunge mai uşor pe piaţa europeană. Aşadar, este un prilej extraordinar de a participa la o manifestare atât de prestigioasă, la care vor fi prezente ţări de pe toate continentele şi numai 20 de expozanţi din România“, ne-a declarat ing. Pavel Nefir, directorul Camerei Agricole din subordinea Consiliului Judeţean Caraş-Severin, cel care va conduce şi delegaţia.