Caraş-Severin, Romania

MARILA – Șubrezit de vremuri, de nepăsare, poate și de cutremurele din ultimele zile, sanatoriul începe să se prăbușească bucată cu bucată. Deocamdată, a început să cedeze acoperișul, o bună parte luând-o azi la vale. În aceste condiții, bolnavii trebuie mutați!

„Avem probleme la Marila, trebuie urgent mutați bolnavii pentru că se surpă o parte din acoperiș!”, ne-a spus în această dimineață primarul Oraviței, Dumitru Ursu.

„Se întruneşte acum Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, trebuie mutaţi bolnavii şi personalul. Am anunţat şi Direcţia de Sănătate Publică să ne ajute cu ambulanţe. Sunt 50 de bolnavi, plus personalul medical!“, ne-a spus managerul Spitalului din Oraviţa, Mircea Popescu.

Întrebat dacă nu sunt periculoşi bolnavii de TBC pentru ceilalţi bolnavi internaţi la Oraviţa, Mircea Popescu ne-a asigurat că nu: „Pe fosta secţie COVID nu avem niciun bolnav, acolo îi internăm pe cei bolnavi de TBC, dar avem spaţiu gol şi pentru cronici. Sunt izolaţi de restul internaţilor, nu este nimeni în pericol!“

Au fost solicitați deja, prin 112, să intervină pompierii de la ISU „Semenic“ pentru a degaja elementele de zidărie căzute de la acoperișul Spitalului Marila. La fața locului acționează Secția de Pompieri Oravița cu 1 ASAS, 1 APIC Duster, 1 SMURD cu 10 servanți!

JCS-N.C.