Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – 1397 de absolvenţi de clasa a VIII-a din cele 31 de centre de examen din Caraş-Severin au susţinut a doua probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale, cea la Matematică!

Probă de foc pentru candidaţii care susţin examenul de Capacitate! În judeţul Caraş-Severin, din totalul de 1463 de elevi înscrişi, 1397 au susţinut proba la Matematică, absentând, deci, 65 de candidaţi, iar un elev de la Școala Gimnazială Berzasca a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă.

La această a doua probă scrisă a fost extrasă varianta cu numărul trei. La primul subiect, candidaţii au avut de rezolvat câteva exerciţii şi probleme de algebră, în timp ce subiectul al doilea a constat în rezolvarea a 6 probleme de geometrie. La cel de-al treilea subiect, elevii au avut de calculat o ecuaţie algebrică, de rezolvat graficul unei funcţii, să calculeze perimetrul unui triunghi echilateral, să calculeze mediatoarea dintr-un trapez isoscel, precum şi volumul unui cub.

Ultima probă, la Limba şi literatura maternă, va fi susţinută vineri, 25 iunie, de către elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate ale Evaluării Naţionale vor fi afişate marţi, 29 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen. Ca şi în anul precedent, comunicarea rezultatelor se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale, respectându-se regulamentul general privind protecţia datelor personale. Vor fi utilizate codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor, coduri care au fost distribuite candidaţilor pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută. Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00-19:00) şi 30 iunie (în intervalul orar 8:00-12:00). Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.

JCS-Nicoleta Moraru