Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Este vorba despre un bărbat de 38 de ani din Padina Matei care s-a stins din viață în 3 februarie, internat inițial la Moldova Nouă, apoi la Reșița, unde a decedat pe secția ATI!

„În județul Caraș-Severin a survenit primul deces din acest an din cauza gripei. Este vorba de un bărbat de 38 de ani din Padina Matei, internat inițial la Spitalul Orășenesc din Moldova Nouă cu diagnosticul bronhopneumonie, prezentând dispnee și tuse, transferat apoi la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, unde a decedat pe Secția ATI. Bărbatul a fost testat în 24.01.2023 cu testul rapid Combo, apoi cu RT PCR, ambele teste fiind pozitive. Pacientul suferea de diabet de tip 2 și obezitate gradul 1. Decesul s-a produs în 3 februarie 2023, raportarea din partea SJUR venind în 6 februarie.“, informează Direcția de Sănătate Publică.

Potrivit aceleiași surse, ultimul deces de gripă a fost înregistrat în județ în luna mai 2022, când a fost vorba despre un bărbat de 31 de ani din Reșița, care s-a stins tot la ATI. În intervalul 30 ianuarie – 5 februarie, în județ au fost consemnate 595 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 83 de pneumonii, șase cazuri de gripă confirmate și 25 de cazuri compatibile cu gripa.

JCS-A.M.