Caraş-Severin, Romania


REȘIȚA – Componenții echipei de handbal CS Caraș-Severin au efectuat luni, 1 iulie a.c., primul antrenament după vacanța de care au beneficiat, la finalul sezonului trecut.

Acesta a fost susținut la Stadionul „Mircea Chivu”, din Valea Domanului. Jucătorii s-au întâlnit doar cu antrenorul Aihan Omer, care le-a transmis un gând de bun revenit și din partea oficialilor clubului. La apel au răspuns: Mihai Rohozneanu, Florin Cuciula, Ilie Vaidasigan, Marius Grozăvescu, Ioan Stan, Sebastian Pârvan și Emilian Turcu, de la Universitatea Transilvania Cluj-Napoca. Au lipsit motivat din diferite motive, examene, probleme personale, Cristian Ionescu, Emilian Marocico, Andi Sămânță, Tudor Marta, Nicușor Negru și Demis Grigoraș.

Prof. Aihan Omer s-a interesat, în primul rând, de starea de sănătate a elevilor săi și, firește, de greutatea fiecăruia. Apoi, le-a prezentat principalele etape de pregătire până la startul noului sezon competițional, programat în data de 12 septembrie a.c. După care s-a trecut la o ședință de reacomodare la efort. La un moment dat și-au făcut apariția și câțiva membri ai galeriei CS Caraș-Severin, salutându-și favoriții în stilul lor caracteristic. Însă, nu a lipsit nici dr. Ioan Brizu, care a rămas cu sufletul alături de echipă.

Despre program, despre plecările unor jucători, dar și unele necesare achiziții, prof. Aihan Omer a declarat: „Am început mai devreme deoarece pauza precompetițională a fost foarte mare, o lună și zece zile. Și, de aceea, cred că suntem prima echipă din Liga Națională care începe pregătirea. După cum ați observat, lotul nu este complet. Avem foarte mulți jucători învoiți, care în această perioadă susțin diferite examene, urmând să se alăture lotului în zilele următoare. Dar, și cu ei lotul este restrâns, însă ambițios, aș putea spune. Noi, ne dorim, în această perioadă, să mai transferăm încă un inter stânga și un pivot. Aici sunt problemele noastre ca și efectiv. După care vom încheia acest capitol și vom continua o altă etapă a pregătirilor, antrenamente în sală, un cantonament și jocuri de verificare. După cum ați constatat, au plecat Irimescu, Tucanu, Florin Ciubotariu și Alexandru Vulpe. În ceea ce îi privește pe Rică Pârâianu și Adrian Petrea, din discuțiile purtate cu ei am reținut că vor să se mai gândească. Dar eu cred că vor rămâne la echipă, fiindcă mai avem nevoie de ei”.