Caraş-Severin, Romania

RĂCĂȘDIA – Zona centrală din Răcășdia și sala de sport sunt gata. Urmează tradiționalul târg agricol!

Primăria a investit 900.000 de lei din bugetul local pentru amenajarea zonei centrale care trebuie să fie gata până la sfârșitul acestei luni. Din declarația administratorului public al comunei, Mirco Lechici, reținem că lucrarea este 95% executată, mai trebuind turnat covorul asfaltic pe parcarea de la stradă. Lucrări care vor trebui sincronizate cu cele la drumul care leagă Oravița de Nicolinț, ceea ce va aduce o mică depășire a termenului. Pe 29 martie însă este programată recepția la sala de sport, construită grație unui proiect de 7,2 milioane de lei, finanțat prin CNI. Astăzi erau așteptați reprezentanții ISU pentru a verifica sistemul de securitate la incendiu. Sistem care însă își face bine treaba, întrucât detectează chiar și fumul rezultat din incendiile de vegetație controlate aprinse de localnicii din zonă care-și fac curat în grădini. O asemenea întâmplare s-a petrecut recent când au pornit sirenele, fără însă să fi fost vorba despre foc la sala de sport.

Mirco Lechici ne-a vorbit și despre evenimentele care vor avea loc în comună în următoarele trei weekend-uri. Sâmbătă, Asociația „Acasă în Banat”, în parteneriat cu primăria, va recondiționa cele două mori de apă din comună. „Una e funcțională 100%, cealaltă e parțial funcțională, dar există ieruga de aproximativ 600m care e foarte importantă. Sunt încrezător că vom reuși s-o facem într-o zi, întrucât se estimează că vom avea 120 de voluntari. Participă elevi de la școala din comună și de la Liceul Dragalina din Oravița, precum și localnici. Membrii asociației au mai fost în zonă, prilej cu care am stabilit necesarul de materiale și de voluntari ca să reușim să facem cât mai mult într-o zi.”, ne-a declarat Lechici.

Pe 26 martie este programată ediția 43 a Târgului Mare de Primăvară. Și-a anunțat deja prezența ing. Valeriu Tabără, cetățean de onoare al comunei, o invitație fiind trimisă și ministrului Petre Daea. Pe 2 aprilie, de la ora 10, PS Lucian, episcopul Caransebeșului, va sluji Sf. Liturghie la biserica din Răcășdia cu hramul Adormirea Macii Domnului. „Noi avem în lucru un altar de vară, dar ne vom organiza pe măsura apropierii evenimentului. În perioada următoare avem activități de voluntariat, agricultură și spiritualitate, la care așteptăm cât mai multă lume.”, a încheiat Mirco Lechici.

JCS-Ionel Ivașcu