Caraş-Severin, Romania

DALBOȘEȚ – Sute de oameni au urcat vineri, cu mic cu mare, la Fântâna cu Leacu din Vf. Blidaru, onorând invitația primarului Florin Curița!

Cât de frumoase sunt lucrurile simple și cât de mult ne apropie într-o lume tot mai dezbinată. Asta a încercat și Florin Curița, primarul comunei Dalboșeț, prin ideea de a invita almăjenii să urce în ziua de Sânziene la Fântâna cu Leacu: să readucă la viață o tradiție care unește sufletele și ne face mai buni.

Și ideea a prins viață, fiind un succes. Oamenii s-au mobilizat și, cu mic cu mare, din toate localitățile Văii Almăjului au urcat la Fântâna cu Leacu. Au ascultat slujba de sfințire a apei săvârșită de mai mulți preoți,  au luat apă cu încredere în puterea ei miraculoasă, au cules Sânziene, au stat la povești și au mâncat, la final, preparate la grătar făcute de maestrul bucătar Marian Popovici, oferite gratis de conducerea Primăriei Dalboșeț.

„Le mulțumesc tuturor celor care au participat în număr așa de mare la Fântâna cu Leacu din Vârful Blidaru!  Le mulțumesc pentru atmosfera caldă și prietenoasă, pentru starea de spirit excelentă și pentru atitudinea optimistă!  Sunt încrezător că prin eforturile noastre comune, în anii ce urmează o să fie tot mai frumos! Le doresc celor care mi-au fost vineri alături să fie răsplătiți cu tot ce este mai bun și luminos în viață. Am spus și voi spune mereu: tradiția și obiceiurile ne vor ajuta mereu să ne păstrăm identitatea, să cultivăm frumosul în noi, în cei din jur“, ne-a spus primarul comunei Dalboșeț, Florin Curița.

 JCS-Nina Curița