Caraş-Severin, Romania

BĂUȚAR – Nu una primită, ci una pe care a redactat-o el și pe care vrea s-o depună la Parchet împotriva consilierilor PSD!

Privit din afară, pe Facebook de pildă, modul în care se desfășoară ședințele Consiliului Județean poate fi catalogat în fel și chip, în funcție de nivelul de instruire, al simpatiilor sau al vocabularului fiecăruia. Pentru cei implicați, lucrurile nu se rezumă doar la like-uri sau inimioare acordate sau primite, mai ales când banii sunt împărțiți după criterii netransparente, ca în ședința extraordinară a CJ de luni.

Nemulțumit, nu doar din cauza sumei alocate, s-a arătat primarul liberal al comunei Băuțar, Romeo Răduță, convins că alocările preferențiale au o cu totul altă explicație. „Unor primari le-au fost alocate sume foarte mari în ideea de a aduce voturi, de a trece în barca PSD, pentru a-și face majoritate în mandatul următor. Am redactat o plângere împotriva consilierilor PSD, a conducerii lor, cu privire la comiterea mai multor infracțiuni asimilate actelor de corupție. Încă nu am depus-o, mai aștept să văd ce se materializează cu privire la primarii a căror cumpărare o încearcă PSD!“, a spus Răduță.

Precedente în materie doar au mai existat în județ, ba chiar și condamnări, atunci când acuzațiile s-au bazat pe probe de nezdruncinat.

JCS-Walter Fleck