Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Războiul din PNL Caransebeș și-a mai derulat astăzi un episod, când edilul Felix Borcean a propus desființarea postului de administrator public ocupat de Andrei Ungur.

Primarul Caransebeșului și-a motivat decizia în expunerea de motive atașată proiectului de hotărâre prin faptul că salariul lui Ungur este unul mare, că viceprimarul poate îndeplini din atribuțiile city managerului, iar în actualul context economic și legislativ nu se mai justifică păstrarea funcției de administrator public în structura instituției. Supus la vot, proiectul de hotărâre nu ar fi trecut fără voturile a doi consilieri locali liberali, Ioan Pop și Toma Tămășilă, care au votat cot la cot cu cei nouă aleși PSD, astfel că de astăzi postul de city manager a fost desființat. Și nu a fost singurul proiect unde cei doi liberali, Pop și Tămășilă, au votat alături de PSD, foarte probabil zilele acestora în PNL fiind numărate.

La finalul ședinței, de acum fostul city manager Andrei Ungur a precizat: „De astăzi e clar că primarul s-a poziționat de partea partidului de care bănuiam cu toții că e mai atras decât de PNL. Prin ceea ce s-a întâmplat astăzi în CL, majoritatea s-a schimbat, de astăzi caransebeșenii sunt conduși de PSD și ca primar, și ca și Consiliu Local. M-a deranjat modul în care a făcut-o, era corect să mă cheme și să-mi spună că nu mai vrea să colaborăm, dar dacă așa a negociat cu PSD și Pro România… Față de cei doi consilieri liberali care nu au respectat decizia politică, votând alături de PSD, vom lua deciziile care se impun, cei doi știau că în momentul în care nu votează ceea ce am hotărât la partid riscă excluderea și-și vor pierde mandatul de consilier. Dacă e să-mi pară rău după ceva, sunt proiectele europene pe care le-am inițiat, Vila Popov, Spitalul Bora, ruinele din centru, CETATE, dar și cele legate de ștrand sau de locurile de joacă”.