Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin a organizat la Palatul Administrativ şedinţa lunară a Colegiului Prefectural Administrativ. A fost rândul Inspectoratului de Poliţie, al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului şi al Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport să-şi prezinte bilanţul.

IPJ a expus activităţile şi rezultatele obţinute în 2019 în prevenirea şi combaterea infracţionalităţii în domeniul silviculturii. Pe lângă cifrele controalelor, sancţiunilor, confiscărilor şi expunerea altor acţiuni specifice, s-a subliniat faptul că multe dintre UAT-urile cărăşene nu au contracte de pază şi protecţie pentru fondul forestier administrat. Prefectul Cristian Gâfu a intervenit şi a solicitat o listă actualizată a acestor contracte. „Trebuie să vedem exact fiecare UAT în parte şi să intervenim pentru a-i ajuta pe toţi să aibă pază şi protecţie pentru fondurile forestiere, adică să intre în rândul lumii“, a subliniat prefectul Cristian Gâfu.

CJPC, de asemenea, şi-a prezentat activitatea, numărul de controale, neregulile descoperite, precum şi amenzile aplicate. S-a făcut şi o solicitare pentru suplimentarea numărului de angajați şi, în urma votului, s-a aprobat programul acţiunilor preconizate a se desfăşura în trimestrul I al anului 2020. Pentru o a avea o imagine mai clară, Gâfu a cerut ca în viitorul apropiat să i se prezinte situaţia concretă a amenzilor încasate.

DJTS a expus rezultatele sportivilor şi ale echipelor olimpice şi neolimpice din judeţ. Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte, prof. Florin Dinţă, a intervenit şi a cerut explicaţii pentru situaţia luptătorilor şi antrenorilor de lupte care au scăzut în topul sportivilor alcătuit de DJTS. Cătălin Hogea, directorul DJTS, a încercat să lămurească situaţia explicând că vina pentru faptul că unii luptători şi antrenori au coborât în clasament aparţine exclusiv AJL, aceştia netrimiţănd lista actualizată a rezultatelor. Prefectul a intervenit şi în această speţă, chemându-i pe cei doi la un dialog în cursul săptămânii viitoare pentru a remedia situaţia.

Şedinţa s-a desfăşurat fără nici un eveniment major şi doar melodiile unor telefoane au perturbat cursul evenimentelor, fapt pentru care prefectul Gâfu s-a văzut nevoit să facă apel la bunul simţ al celor prezenţi şi să le ceară să-şi pună aparatele pe modul tăcut.

JCS-Flavius Militaru

Adaugă comentariu