Caraş-Severin, Romania

RESITA – Veşti bune pentru iubitorii sportului cu motor! Anul acesta, etapa naţională „Cupa Reşiţa” se va desfășura în perioada 3-5 iulie, pe traseul din Valea Domanului!

La începutul lunii iulie, municipiul Reşiţa va găzdui un eveniment sportiv de mare anvergură. Este vorba despre a IV-a ediţie a Etapei Naţionale „Cupa Reşiţa” din cadrul Campionatului de Viteză în Coastă, conform calendarului competiţional al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv din acest an. Pentru desfăşurarea în cele mai bune condiţii şi pentru sprijinirea acestei manifestări sportive, recent, administraţia locală din Reșița a aprobat un acord de parteneriat cu Clubul Sportiv CB Rally Vest. Acordul de parteneriat a fost încheiat între cele două părţi pentru perioada de desfăşurare a evenimentului şi anume 3-5 iulie.

Clubul Sportiv CB Rally Vest, printre alte obligaţii pe care urmează să le respecte conform acordului recent încheiat, va asigura transmisia live a întregului eveniment găzduit de municipiul Reşiţa. Pe de altă parte, Clubul Sportiv Municipal Şcolar va pune la dispoziţie în cadrul acestui parteneriat, cu titlu gratuit, locuri de cazare din incintă, spaţii pentru secretariatul comisiei, accesul la internet prin fibră optică cu viteză de upload de 10Mb/s, IP static, precum şi parcarea stadionului din Valea Domanului pentru service în perioada desfăşurării campionatului. De asemenea, Direcţia de Întreţinere şi Repararea Patrimoniului din cadrul Primăriei Reşiţa va pune la dispoziţie, tot gratuit, garduri de protecţie pentru închiderea circulaţiei în data de 4 iulie, începând cu ora 8:00 şi respectiv 5 iulie, începând cu orele 19:00. Prin grija Direcţiei de Asistenţă Socială se vor asigura gratuit două ambulanţe cu personal medical pentru zilele de concurs între orele 8:30-17:30.

Totodată, Primăria Reşiţa va sprijini financiar această acţiune cu suma de 50.000 lei, barem conform statelor de plată întocmite de Federaţia Română de Automobilism Sportiv, premii sportive şi desigur, servicii de promovare. Paza parcului service va fi asigurată de doi poliţişti locali pe perioada nopţii, începând cu data de 3 iulie orele 19:00. Cazarea arbitrilor va fi gratuită, iar aceasta se va face în internatele şcolare din municipiu, iar cu sprijinul operatorului de salubritate, va fi curaţat traseul de concurs pe toată perioada de desfăşurare a campionatului.

Competiţia care va avea loc la începutul lunii viitoare face parte din calendarul competiţional sub numele de „Memorialul Werner Hirschvogel”, multiplu campion naţional la automobilism sportiv.

JCS-Ştefan Moraru