Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Reabilitarea unui drum industrial din zona UCC-Valea Ţerovei, investiţie făcută de o firmă binecunoscută din Reşiţa, SC Spaleck SRL, a fost însuşită de Consiliul Local Reşiţa!

Încă din anul 2018, conform unei hotărâri de consiliu, administraţia locală şi-a dat acordul în vederea realizării de către SC Spaleck SRL a unui tronson de drum amplasat în zona UCC-Valea Ţerovei. Prin această măsură, Consiliul Local Reşiţa, ţinând cont de situaţia economică precum şi de lipsa de lichidităţilor, a dorit să încurajeze dezvoltarea industrială pe vechiul amplasament al Uzinei-Cocso Chimice. Printr-o solicitare transmisă încă de anul trecut autorităţii locale, SC Spaleck şi-a exprimat intenţia de a preda administraţiei locale investiţia la acest drum industrial, cu compensarea impozitelor şi taxelor pe care Spaleck le are la bugetul local atât pentru anul 2019, cât şi pentru acest an.

Conform autorizaţiei de construire şi procesului verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, lungimea tronsonului de drum de acces este de 502 metri liniari cu parte carosabilă de 4 metri, firma Spaleck executând şi reţeaua de canalizare ce face legătura între punctul de lucru al acestei societăţi şi reţeaua de canalizare a oraşului, în lungime totală de 960 metri, fiind realizate şi 19 cămine complet utilate. Toate această investiţie a costat firma Spaleck nu mai puţin de 520.097,03 lei.

Conform unei decizii recente a consilierilor reşiţeni, valoarea totală a investiţiei aprobată este în cuantum de 280.591,41 lei, valoare la care se va adăuga cota legală de TVA, urmând să fie compensată cu impozitele şi taxele locale datorate de SC Spaleck SRL, dar fără a se putea depăşi perioada de 5 ani de la data intrării în vigoare a unei hotărâri de consiliu local din anul 2018 referitoare la această investiţie realizată: pentru anul 2019 suma compensată este de 57.157 lei, iar pentru anul acesta de 50.687 lei, urmând ca diferenţa până la 520.097,03 lei să fie suportată de SC Spaleck SRL.

Predarea tronsonului de drum se va realiza pe baza unui proces verbal de predare-primire, semnat de ambele părţi.

JCS-Nicoleta Moraru