Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Două creşe din municipiu intră într-un proces de reabilitare şi modernizare, fapt pentru care copiii vor fi mutaţi în alt spaţiu adecvat. Iar municipalitatea a găsit soluţia legală de a nu plăti chirie, ci de a administra acel spaţiu! 

Două creşe din ReşiţaPP5 Dumbrava minunată (Aleea Bazna) şi PP 8 Floarea soarelui (Aleea Breazova) – vor beneficia de finanţări externe nerambursabile prin proiectul „Reabilitarea şi modernizarea grădiniţelor şi creşelor din municipiul Reşiţa“. În prezent, cele două creşe au 20, respectiv 17 copii, numărul cererilor în aşteptare fiind pentru 14, respectiv 12 copii.

Lucrările vor începe în luna aprilie, fapt pentru care a fost necesară găsirea unui spaţiu adecvat pentru desfăşurarea activităţii celor două creşe, cu compartimentare corespunzătoare şi adaptat condiţiilor impuse de pandemie. Aşa a fost identificat un imobil în apropierea celor două unităţi, pe strada Făgăraşului nr. 12, care este proprietate publică, fiind dat în administrarea Clubului Sportiv Şcolar Reşiţa, având activitatea coordonată de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Iniţial, municipalitatea a avut în vedere închirierea imobilului pentru o perioadă de doi ani, fapt pentru care a şi fost aprobată o hotărâre de consiliu local în acest sens. Ulterior, însă, decizia a fost revocată, pentru că municipalitatea va prelua etajele I şi II ale imobilului în administrare, pentru o perioadă de trei ani. În consecinţă, cele două etaje ale imobilului de pe Făgăraşului 12 vor fi folosite pentru desfăşurarea de activităţi de educaţie timpurie, învăţământ antepreşcolar, pentru copiii cu vârsta până la 3 ani înscrişi în creşe. În noul spaţiu, finanţarea complementară necesară pentru buna desfăşurare a procesului educaţional va fi asigurată din bugetul local al municipalităţii.

JCS-A.M.