Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Şedinţa fulger a aleşilor locali de acum câteva zile a avut pe ordinea de zi două proiecte de hotărâre referitoare la exercitarea dreptului de preempţiune în vederea achiziţionării a două imobile aflate în proprietatea SC UCMR SA, societate aflată în insolvenţă!

Mai exact, este vorba despre Vila Roşie (Policlinica uzinală) şi Vila Veche, ambele construcţii aflându-se pe lista monumentelor istorice începând cu anul 2015. Potrivit rapoartelor de evaluare întocmite de un evaluator autorizat, valorile pe piaţa imobiliară a celor două active ale UCMR SA sunt următoarele: 60.862,70 euro pentru Vila Roşie şi 77.640,62 euro pentru Vila Veche. La perfectarea contractelor de vânzare-cumpărare, primăria va plăti în lei, la cursul BNR din ziua efectuării plăţii, preţul acestor construcţii.

La sfârşitul lunii februarie, Consiliul Judeţean Caraş-Severin nu şi-a exercitat dreptul de preempţiune la vânzarea celor două clădiri aflate pe Dealul Golului tocmai pentru ca acestea să poată fi preluate de municipalitate și să fie restaurate. „Planul nostru este să facem acolo un muzeu al istoriei industriale a Reșiței!”, spunea recent primarul Ioan Popa.

JCS-Nicoleta Moraru

FOTO: Bogdan Andrei Mihele