Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – Aleșii locali au aprobat zilele trecute ca administrația locală să-și recupereze prejudiciul de 837.147 lei în dosarul penal deschis pentru clădirile şi terenurile scoase fraudulos din patrimoniul societăţii Hercules SA!

Un punct important de pe ordinea de zi a ultimei şedinţe a Consiliului Local Băile Herculane a fost cel cu privire la constituirea ca parte civilă a oraşului în dosarul penal aflat pe rolul Curţii de Apel Timişoara, în legătură cu situaţia unor clădiri din patrimoniul SC Hercules SA. Consilierii locali au aprobat suma totală de 837.147 lei, ce reprezintă prejudiciul în acest dosar, asta însemnând impozitele şi taxele locale neachitate către bugetul local de această societate comercială, pentru perioada 2018-2022.

În anexa la hotărârea de consiliu local se regăsesc 16 puncte, fiind menţionate construcţiile împreună cu suprafeţele de teren aferente pentru care nu s-au plătit impozite și taxe, printre ele aflându-se: imobilul denumit în prezent Hotel Apollo-corp A, Baia Termală Hebe, imobilul denumit Spitalul pentru militari şi ofiţeri actual Pavilion 4, Baia Neptun, Complexul Hotelier Hercules, Sanatoriul Medical Balnear actual Pavilion 7, inclusiv cu birourile PTTR, CEC, Bancă, ONT şi agenţia de voiaj CFR, clădirea Sanatoriului Militar situată în Piaţa Hercules, construcţiile Băilor Termale Apollo, precum şi alte imobile amplasate în centrul staţiunii, cu suprafețe de teren destul de mari, unele chiar de 2.900 mp. În prezent, aceste clădiri se află sub sechestru asigurator instituit de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie -DIICOT Biroul Teritorial Caraş-Severin.

Reamintim că 35 de persoane, în frunte cu fostul deputat PSD, Iosif Armaș, au fost trimise în judecată, în luna mai a acestui an, la 6 ani după demararea anchetei. Aproape 50 de imobile din Herculane au fost cumpărate cu bani proveniţi din vânzarea a peste 5 milioane de kilograme de zahăr din rezerva de stat care nu au fost plătite, prejudiciul total depăşind 120 milioane de lei.

JCS-Nicoleta Moraru