Caraş-Severin, Romania

ANINA – În sprijinul acestei „normale“ strategii de lucru, încă de săptămâna trecută a apărut pe pagina oficială a instituţiei o informare despre proiectele şi activitatea UAT-ului.

Începând cu luna iunie, Primăria Anina prezintă lunar asemenea aspecte, din surse directe şi nu din zvonuri sau alte informaţii prezentate pe jumătate, aşa cum se subliniază în textul publicat, care mai degrabă dezinformează cetăţenii. În acest sens, autorităţile locale propun comunicarea directă, astfel încât oamenii să-şi prezinte problemele cu care se confruntă sau cele care îi deranjează, eventual să aibă sugestii sau să propună soluţii. A fost publicată, desigur, lista proiectelor în derulare, precum şi alte preocupări al Primăriei, reacţiile din partea populaţiei neîntârziind să apară în comentarii care mai de care mai surprinzătoare.

De asemenea, se precizează că pentru identificarea celor care fură atât de pe domeniul public, cât și din gospodăriile populației (Poliţia Oraşului Anina are instrumentate 26 de cazuri), s-au montat opt camere de supraveghere, în toate zonele oraşului. Urmează ca numărul acestora să crească în viitorul apropiat, pentru îmbunătățirea siguranței cetățenilor.

Se pare că această iniţiativă a fost pusă în practică, tot pe fondul unei dezinformări din sfera politicului, care vizează mutarea romilor reşiţeni în oraşul minier. Tot sub semnul colaborării şi normalităţii, Primăria Anina face în final un apel către cetăţeni să-şi facă curăţenie în fața caselor, să curețe trotuarele și rigolele, dar şi să taie vegetația din zonele respective.

Enable referrer and click cookie to search for pro webber