Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – S-a întamplat la Caransebeș, unde câteva zeci de locuitori și angajați ai municipalității s-au gândit să readucă primăvara în Parcul Teiuș. Cum? Printr-o acțiune intitulată „Voluntari pentru Teiuș”, în care participanții au îmbinat utilul cu plăcutul!

S-au vopsit gardurile şi pergolele de lemn, bordurile și digul de beton au fost văruite, s-a adunat vegetaţia ierboasă şi crengile rămase în urma toaletării pomilor, iar pentru cei mici s-a nivelat un teren de minifotbal lângă Orășelul Copiilor.

„La inițiativa Serviciului de Urbanism din Primărie am organizat o acțiune de voluntariat, de igienizare, de vopsire, de reparare și de toaletare a unor pomi, în ideea că de astăzi cetățenii Caransebeșului vor putea circula liber în zonele acestea de agrement. Ne-am ocupat și de locul de joacă, s-au reparat instalațiile destinate agrementului copiilor, însă momentan nu este permis accesul din cauza stării de alertă. Am amenajat și un teren de minifotbal aici. Pe lângă colegii din Primărie au participat și alte persoane, voluntari, a fost o invitație publică, feedback-ul fiind destul de consistent. Ne-a ajutat și vremea, așa că spiritul primăverii a revenit puternic și în Caransebeș. Aș vrea să le mulțumesc cetățenilor din Caransebeș că au dat dovadă de un civism deosebit pe perioada stării de urgență, nu s-au întâmplat lucruri deosebite ca-n alte zone”, a precizat primarul Felix Borcean, participant activ la acțiunea de voluntariat.

Potrivit edilului, urmează la rând Parcul Dragalina, unde în curând se va amenaja locul de joacă, iar copiii se vor putea juca pe aparate noi.

JCS-R.M.