REŞIŢA – Cu bani mai puţini puteţi petrece acum câteva zile la munte sau pe Valea Cernei, la Băile Herculane.Dacă mai aveţi ceva bănuţi în buzunare după sărbători, şi nu aţi avut parte de-o vacanţă în această perioadă, acum este momentul să vă relaxaţi şi să uitaţi de stresul cotidian, mai ales că hotelierii au lăsat la preţ. Iar dacă nu doriţi să plecaţi prea departe de casă, este bine de ştiut care sunt ofertele cu care vă aşteaptă proprietarii de pensiuni din Caraş-Severin.
Pentru un concediu cât mai reuşit, este bine ca, înainte de a pleca la drum, să ştiţi exact cum doriţi să vă petreceţi sejurul. Dacă sunteţi pasionaţi de sporturile de iarnă, vă puteţi îndrepta înspre staţiunile de la poalele Semenicului sau înspre cele de pe Muntele Mic. Preţul unei nopţi de cazare în zonele Crivaia – Văliug – Gărâna variază între 90 şi 130 de lei/zi (camera dublă), în timp ce costul unei camere cu patru locuri ajunge la 180 lei/zi şi 250 de lei/zi pentru camera cu cinci paturi. Puteţi face drumeţii sau practica schiul şi snowboard-ul pe pârtia de la Casa Baraj, precum şi pe cele de pe Semenic, unde stratul de zăpadă este ceva mai consistent. Pe Semenic, preţurile la cazare sunt aproape identice cu cele din staţiunile de la poalele muntelui. Sunt avantajaţi cei care aleg să vină în grup, căci o noapte de cazare într-o cameră cu patru/cinci şi chiar şapte paturi nu costă mai mult de 59 de lei. Oferte bune găsiţi şi pe Muntele Mic. Preţurile încep de la 60 de lei şi pot ajunge la 135 de lei/zi, în funcţie de unitatea de cazare pentru care optaţi.
Dacă nu vă place schiul şi sunteţi o persoană mai comodă, căreia îi place să se relaxeze la piscină şi saună, atunci trebuie să vă petreceţi vacanţa pe Valea Cernei, la Băile Herculane. Odată ajunşi aici vă veţi bucura de băile termale şi sulfuroase din staţiune şi veţi putea urma un tratament balneo-fizio-kineto-terapeutic. Pe lângă băile termo-sulfuroase, în zonă mai puteţi face recuperare medicală şi electroterapie.
Majoritatea hotelurilor oferă şi servicii spa, cu saună, masaj terapeutic şi de relaxare, acupunctură şi întreţinere corporală. Dacă vă întrebaţi cât vă costă un astfel de răsfăţ, vă spunem noi. Preţurile, în funcţie de unitatea de cazare aleasă, pornesc de la 60 de lei şi ajung la 180 de lei/zi. Din martie, atunci când demarează şi programul „O săptămână la munte“, aceste tarife vor scădea la jumătate, astfel că un sejur de şapte zile la munte nu va costa mai mult de 400 de lei/persoană.
Roxana Bălan Nafiru