Caraş-Severin, Romania

ANINA – Ceea ce se preconiza a fi un exerciţiu pentru verificarea serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din Anina s-a transformat în intervenţie adevărată.

Zilele trecute, în timp ce cadre ale Inspecţiei de Prevenire desfăşurau controlul de fond, a izbucnit un incendiu la o gospodărie. De la un foc în grădină, acesta s-a extins până în pădurea învecinată. Inspectorii nu au stat pe gânduri şi, până la sosirea echipei de intervenţie a SVSU Anina, au pus mâna pe ce-au gasit la îndemână şi au încercat să limiteze amploarea incendiului.

Nu a contat că ţinuta nu era cea de intervenţie şi că nu erau dotaţi corespunzător. La adresa respectivă locuia o bătrână cu fiul şi nepoata. Tatăl fetiţei era la serviciu, iar bunica, făcând ordine, a dat foc la câteva lucruri vechi, focul fiind întreţinut de vântul ce l-a propagat peste curte, extinzându-se către pădure. Chiar şi fetiţa a dat o mână de ajutor pompierilor, aducând apă cu bidoanele.

Echipa de pompieri voluntari, sosită cu autospeciala din dotare, a lichidat incendiul produs, astfel că nu s-au înregistrat pagube sau victime, ci doar… sperietura.