Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – „Are informații greșite!”, spune, în replică, directorul medical al unității spitalicești!

Prefectul Ioan Dragomir a atenționat zilele trecute Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș (SMUC) că din cauza lipsei de interes sau a interesului scăzut al cadrelor medicale, spitalul nu poate încasa sume importante de bani pentru serviciile medicale pentru care are contract încheiat cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin (CJAS). Situație care, de altfel, se înregistrează și la Reșița, după cum a afirmat zilele trecute noul manager al spitalului județean, Călin Laza. „În cadrul spitalului din Caransebeș au fost invalidate în primele 4 luni servicii medicale în valoare de 400.000 de lei. Printre cauze, implementarea serviciilor cu întârziere mai mare de 72 de ore, nevalidarea serviciului medical cu cardul de sănătate al pacientului, solicitări la decontare a unor servicii pentru care nu există contract cu CJAS sau greșeli privind datele pacienților!”, este semnalul de alarmă tras de prefectul Dragomir, în condițiile în care, potrivit acestuia, situația finanicară a spitalului caransebeșean este una „delicată”.

În replică, directorul medical al SMUC, Loredana Liuba, ne-a declarat că nici vorbă de cele spuse de prefectul Dragomir, ba din contră, spitalul a depășit valoarea contractului încheiat. „Nu este corectă informația, voi anunța și Prefectura. Nu am pierdut nimic, ba din contră. În primele patru luni, spitalul din Caransebeș a cerut suplimentarea sumelor de la CJAS pentru că am avut pacienți mai mulți decât prevedea contractul cu Casa. Noi avem semnat un contract cu CJAS, pe care l-am depășit ca și valoare. Și în luna mai s-a întâmplat la fel. Ba chiar am cerut suplimentare și pentru luna iunie. Așadar, am primit bani în plus. Nu pot da suma exactă pe care am primit-o în plus, o calculăm!”, ne-a spus Liuba.

Cine are dreptate? Vom afla, probabil, din date oficiale de la instituția condusă de Ionuț Popovici. Până atunci, prefectul Dragomir a cerut conducerii spitalului caransebeșean să ia măsuri împotriva a ceea ce reprezentantul Guvernului în teritoriu consideră că sunt „disfuncționalități care influențează finanțarea spitalului”.

JCS-L.A.