Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În prezenţa ministrului de Interne, Marcel Vela, noul prefect al judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, a depus jurământul vineri, 31 ianuarie 2020!

La eveniment a luat parte şi subsecretarul de stat Dan Stan, dar au fost prezenţi şi prieteni, apropiaţi, şefi de instituţii, primari.

„Am ţinut să fiu prezent azi pentru că este un moment important pentru Caraş-Severin, pentru că depune jurământul noul prefect. Îl cunosc pe Cristi de 20 de ani, am lucrat împreună la Prefectură şi am avut onoarea să îl promovez pe mai tânărul jurist de atunci în fruntea Serviciului Juridic. Aş spune că dăruirea şi dorinţa de profesionalizare dovedite de-a lungul anilor au fost argumente importante şi decisive pentru ziua de azi. Îi felicit şi pe noii subprefecţi, pe doamna Sărăor şi pe domnul Paulescu şi sper ca, împreună cu prefectul, să facă o echipă care să slujească binele judeţului. Îi îndemn ca împreună să pună umărul pentru o viaţă mai bună a cetăţenilor şi pentru ca Banatul Montan să intre într-o stare de normalitate“, a precizat ministrul de Interne. Marcel Vela i-a mulţumit şi fostului prefect Florenţa Albu pentru activitate, spunând că experienţa dânsei va fi de mare folos atât aici, în judeţ, din calitatea de şef de Serviciu al Integrării Europene din cadrul Prefecturii, dar şi la nivel central.

În discursul său, prefectul Cristian Gâfu le-a mulţumit celor prezenţi, ministrului pentru încredere, spunând că va face tot posibilul ca cetăţenii judeţului să fie mulţumiţi.

„În această sală suntem toţi oameni de caracter, oameni care mă cunoaşteţi. Până la finele lunii trecute am fost membru PNL, am demisionat, la fel am făcut și din funcţia de consilier judeţean. De asemenea, m-am suspendat din avocatură, aşa că îndeplinesc toate condiţiile pentru a exercita această funcţie. În cei 13 ani de avocatură am avut peste 1000 de procese, în care am apărat oameni nevinovaţi dar şi oameni vinovaţi, şi asta pentru că legea dă oricui prezumţia de nevinovăţie. Am pledat pentru primari de la toate partidele politice şi am apărat oameni a căror culoare politică nu a contat. Spun asta pentru că deşi am fost liberal, vreau să se înţeleagă că nu voi sluji doar liberali. Vor găsi înţelegere toţi primarii. Am străbătut judeţul în lung şi lat, îi cunosc frumuseţile şi problemele, instituţiile statului şi problemele lor. Aşa cum a spus şi domnul ministru, funcţia de prefect este temporară, prin urmare, respectând legea, atât cât voi fi pe această funcţie voi face tot posibilul pentru ca lucrurile să aibă soluţii, iar oamenii să trăiască mai bine“, a spus prefectul judeţului, Cristian Gâfu.

JCS-Nina Curiţa