Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În contextul cifrelor îngrijorătoare legate de Covid, Cristian Gâfu, prefectul judeţului a dorit să facă apel la cetăţeni, să-i îndemne să păstreze simţul civic de care au dat dovadă pe parcursul stării de urgenţă!

Să nu mai dea crezare zvonurilor fără fundament ştiinţific şi să respecte măsurile de prevenire, care sunt cele mai importante, mai ales că ne dorim să revenim la o viaţă normală, complet relaxată, fără restricţii. Dar pentru asta este nevoie de o perioadă de sacrificiu social.

„Aveţi acasă părinţi, bunici, copii, fraţi şi surori! Pentru protejarea dumneavoastră şi a lor, respectaţi regulile de distanţare socială! Nu vă adunaţi în grupuri şi nu participaţi la evenimente de masă! Aplicaţi cu maximă atenţie regulile de igienă şi de prevenţie! Purtaţi mască de protecţie atunci când sunteţi în grup sau când vă aflaţi în spaţii închise alături de alte persoane!“.

Oficialul a făcut apel şi la tineri, la adolescenţi, care au mai mare nevoie de socializare: „Pentru a avea parte de un viitor sigur şi pentru a vă proteja familiile şi prietenii, evitaţi să vă adunaţi în grupuri, chiar dacă o faceţi în aer liber! Ştiu că la această vârstă minunată aveţi impresia că sunteţi invincibili, şi chiar vă doresc să fiţi aşa. Dar părinţii şi bunicii voştri nu au avantajul tinereţii de partea lor“, ei fiind cei mai expuşi complicaţiilor.

JCS-A.M.