Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Pe lângă întâlnirile cu conducerea serviciilor publice deconcentrate, se reiau audienţele în teritoriu.

Instituţia Prefectului a demarat o acţiune de monitorizare a activităţii serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor organizate la nivelul judeţului Caraş-Severin. În perioada următoare, vor fi organizate la sediile acestora întâlniri cu prefectul judeţului, Florenţa Albu, în cadrul cărora vor fi discutate probleme de interes pentru judeţ, dificultăţi întâmpinate în desfăşurarea activităţii din punct de vedere organizatoric, dar şi propuneri de acţiuni comune.

Instituţia Prefectului îşi propune să sprijine demersurile iniţiate de serviciile publice deconcentrate prin intervenţii la organismele centrale superioare. Prima întâlnire de acest fel a avut loc la sediul Direcţiei pentru Sănătate Publică a județului Caraş-Severin, unde au fost dezbătute aspecte ce ţin de starea unităţilor spitaliceşti din judeţ, monitorizarea calităţii apei potabile, autorizarea şcolilor din punct de vedere sanitar, precum şi probleme de organizare internă a instituţiei“, se precizează într-un comunicat al instituţiei.

Astfel de întâlniri, care au ca scop consolidarea colaborării interinstituţionale la nivelul judeţului, vor continua. De asemenea, se reia, începând de săptămâna viitoare, programul de audienţe acordate în teritoriu de prefectul judeţului. Prima sesiune va avea loc joi, 11 august, la Băile Herculane. Întâlnirea cu cetăţenii interesaţi din zonă, care sunt aşteptaţi să-şi expună problemele, va avea loc în sala de consiliu a Primăriei Băile Herculane, începând cu ora 11.00. Înscrierile se fac zilnic, până la data audienţei, între orele 8.30 şi 15.30, personal de către solicitanţi, la cabinetul primarului, dar şi la numărul de telefon 0255 210 459.