Prefectul Gâfu: Da, este bine că spitalele trec în coordonarea Ministerului Sănătăţii! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania
CARAŞ-SEVERIN – Prefectul judeţului consideră că „este de bun augur că spitalele, deși rămân în subordinea autorităților publice locale, vor trece în coordonarea ministerului în timpul stării de urgență pentru lupta centralizată impotriva infecțiilor cu virusul SARS-COV 2”!
Toate spitalele aflate în subordinea autorităților locale vor trece sub coordonarea Ministerului Sănătății şi se pregătesc investiții în spitalele suport, care vor prelua pacienți cu noul coronavirus. „Guvernul României a decis ca toate unitățile sanitare care se află în subordinea autorităților administrației publice locale să fie transferate în coordonarea Ministerului Sănătății pe perioada pandemiei. Va fi asumată de către ministrul sănătății inclusiv activitatea de numire sau revocare a persoanelor care ocupă funcții de conducere în managementul unității medicale”, se precizează între-un comunicat al Executivului.
Prefectul judeţului consideră că este bine că: „Nelu Tătaru a recunoscut că sistemul sanitar are multe lipsuri, de la personal la aparatură. În aceste zile grele totul trebuie gestionat bine, inclusiv raportările care se fac în permanenţă către minister”.
Cristian Gâfu a reamintit că, în ultimele zile, „județul a fost expus mai multor erori de către conducerea sistemului medical, prin raportări incorecte de cazuri COVID-19, sau prin generarea unor conflicte in cadrul corpului medical”, fapt ce l-a supărat şi pe care nu le consideră normale.
„Nu îmi mai doresc greşeli şi erori de niciun fel, în nicio instituţie din sistemul sanitar şi am solicitat Ministerului Sănătăţii sa ia măsuri cât mai urgente”, ne-a mai spus prefectul.
JCS- Nina Curiţa