Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – În vreme ce caută nelegalități în piatră seacă, mai ales în ograda lui Nelu Popa care se declară șicanat cu ploaia de procese, Dunca e de părere că prefectul închide ochii la ilegalitățile PSD, mai ales când aceștia își împart între ei banii județului!

Demnitarul, care oficial se declară pentru dezvoltarea județului, trage frâna de mână atunci când proiectele de dezvoltare sunt ale liberalilor. Șeful județului constată că, în vreme ce pune bețe în roatele construirii noului spital județean, dă frâu liber zburdălniciei social-democrate la împărțeala banilor.

„Două hotărâri luate de două grupuri de consilieri, două interese diferite și două atitudini ale Prefectului PSD Dragomir, ce spun mult despre cum politicul influențează viața locuitorilor acestui județ, crede șeful județului. Contestarea unei hotărâri de consiliu local legată de noul spital județean – care nu trebuia contestată, ci doar cerute lămuriri – și alocarea ticăloasă a sumei de 37 milioane de lei printr-o HCJ ilegală, ce trebuia contestată de prefect, dar care nu a fost contestată prin simplul fapt că era în folosul primarilor PSD din Caraș-Severin. Din acest motiv se poate trage concluzia că în Caraș-Severin există două unități de măsură pentru constatarea de către Prefectura PSD a legalității unor acte administrative. Pentru cooperativa PSD din județ, e mumă și vedem acest lucru atunci când o hotărâre de consiliu județean e adoptată ilegal și produce prejudicii de milioane, iar pentru alții ciumă, atunci când, indiferent care e interesul public al cetățeanului de rând, ea poate submina proiecte bune și necesare pentru cetățeni pe simplul motiv că emanația lor deranjează probabil partidul. În primul caz, avem o ticăloșie făcută de consilierii alianței PSD grupați asemenea unor hiene care au înșfăcat sacul cu banii ultimei rectificări și i-au împărțit preferențial exact ca într-o bandă de tâlhari.“

Dunca a mai remarcat faptul că și secretarul general al județului, Darian Ciobanu, a constatat „împărțirea pe criterii politice și pe plata trădării unor primari“, sesizând aceste fapte grave „într-un document detaliat de protest ce abia a încăput pe 12 pagini.“ Grav este că atât hotărârea ilegală cu împărțeala banilor, nesemnată de secretarul general al județului, cât și adresa de protest a acestuia au fost transmise prefectului Ioan Dragomir, iar acesta nu a făcut nimic. „Prefectura nu a catadicsit să le bage în seamă, deși se impunea, era obligatorie contestarea în instanță a hotărârii.“

Șeful județului vorbește și de implicarea structurii județene a ANAF, pentru că „plățile ilegale au fost făcute către primăriile conduse de primari PSD. Dar și către unii norocoși care au primit «inelul de logodnă» deși nu au mai trecut la PSD, ca în cazul dlui Blaga de la Văliug. Parte din cele 37 milioane de lei împărțite ilegal – afirm acest lucru chiar dacă sentința încă nu e definitivă pentru că evidenta ticăloșie e de necontestat – au fost virate către primării, deși ANAF a primit avertizare de la CJ că există un proces pe rol vizavi de această alocare ilegală. Evident în mod abuziv. (…) Să fim noi sănătoși și cărășenii să aștepte relaxați transferul de putere către PSD și de la conducerea CJ. Că cel din grupul de consilieri de la județ a fost făcut demult…“, a încheiat Dunca, referindu-se la liberalii care au trădat.

JCS-A.M.