Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Moment festiv pentru profesorul şi omul de radio Nicolae Magiar, care şi-a mai lansat o carte.

Cea de-a douăsprezecea carte a profesorului Nicolae Magiar a văzut recent lumina tiparului, iar ieri a fost lansată în sala de festivităţi a Consiliului Judeţean Caraş-Severin, în prezenţa preşedintelui Sorin Frunzăverde, a familiei, prietenilor şi colegilor de breaslă. Dacă până acum profesorul de istorie Nicolae Magiar ne-a obişnuit cu titluri specifice meseriei pe care o practică, de această dată ne introduce în lumea undelor, alături de emisiunea „Singurătate în doi”, pe care a moderat-o, ani de-a rândul, la două posturi de radio.

Prefaţa cărţii, numită „Din culisele unei emisiuni radiofonice – Singurătate în doi”, este semnată de Laura Sgaverdea, redactorul-şef al radioului public regional, ce mărturiseşte că, în cele 2.000 de emisiuni, Nicolae Magiar şi-a obişnuit ascultătorii „cu subiecte sensibile, dar ancorate în realitate, atinse de nostalgie, revoltă, dar şi de drama trăirilor omeneşti”.

frunzaverde magiar

În paginile cărţii, cititorii descoperă toate acele lucruri şi întâmplări pe care realizatorul şi moderatorul emisiunii „Singurătate în doi” nu le-a putut spune pe post, şi care, acum, sunt făcute publice. „Pe parcursul celor 16 ani de emisiune am abordat tot felul de teme şi subiecte, multe dintre ele fiind considerate tabu pentru acele vremuri. Şi pentru că la începutul emisiunii posibilităţile de a-mi exprima propriile păreri despre subiectele propuse erau foarte limitate, cu mulţi dintre ascultătorii mei m-am întâlnit în afara orelor de program. Cu unii am dialogat prin scrisori, cu alţii la telefon, însă, de fiecare dată, am încercat să-i ajut. Acum, după atâţia ani, am toată libertatea, bineînţeles, respectând regula de aur: nevoia de discreţie a ascultătorilor care au propus subiectele. Niciodată nu voi dezvălui adevărata lor identitate, decât dacă o vor face ei. Totodată, regăsim în carte şi lista cu ascultătorii care au intrat în direct în cadrul emisiunilor, iar în final opiniile şi gândurile celor mai fideli ascultători”, a declarat Nicolae Magiar.

Cartea semnată de profesorul Nicolae Magiar este însoţită de un DVD ce conţine fotografii, filmări şi înregistrări audio din timpul emisiunilor aniversare, precum şi fotocopii ale unor scrisori primite de la ascultători.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu