Caraş-Severin, Romania

ARMENIȘ – Este vorba despre filmul intitulat „Rewilding bisons”, realizat la Armeniș de echipa serialului de documentare de știință „Razor”, difuzat de CGTN Europe!

Echipa de filmare a fost prezentă în zonă să vadă cum se împletește povestea resălbăticirii zimbrilor cu munca alături de comunitate pentru a genera o economie verde și a discutat cu cei implicați în proiectul WeWilder Armeniș. Oana Mondoc, Adrian Miculescu, Alina Floroi, Gabri Retez sau Daniela Vela apar în în documentarul de 28 de minute, ei fiind doar o parte dintre cei prin a căror muncă anul acesta a prins contur și campusul Wewilder ridicat în zonă.

Ce-și propun pentru 2023?

„Pentru anul viitor vrem să: construim Șaica Hut, o casă gândită sustenabil în parteneriat cu loclalnici și construită cu ajutorul unui proces de învățare design & build; conturăm și monitorizăm un eco-standard pentru lanțurile de aprovizionare ale operațiunilor WeWilder; facem un proiect de renaturare cu ajutorul tinerilor; organizăm un atelier de eco-inovare alături de lideri din domeniul afacerilor; pilotăm un maraton sportiv în natură cu „zero deșeuri”. Împreună putem să regenerăm ecosistemele naturale de care depinde economia noastră. Avem nevoie de ajutorul tău ca să generăm cu adevărat o economie circulară bazată pe natură. Hai alături de noi să ne susții cu facilitatea fiscală de 20% din impozitul pe profit datorat statului! Durează 5 minute să te sfătuiești cu departamentul de contabilitate și apoi pașii sunt ușori.”, spun cei de la WeWilder.

JCS-I.I.
DOCUMENTARUL AICI