Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Perchezițiile au scos la iveală de la droguri, aparatură, până la sume de bani, inclusiv bancnote despre care se presupune că ar fi false!

Anchetatorii continuă dezvăluirile în cazul celor trei grupări infracționale specializate în droguri de mare risc din Reșița și Caransebeș, care aduceau marfă din Timișoara. „În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în 10 mai, de către polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori DIICOT- Biroul Teritorial Caraș-Severin, au fost ridicate 322 de doze și 100 de grame de fragmente vegetale susceptibile a fi droguri de risc, o folie zipp-lock conținând substanță pulverulentă și 500 de grame de substanță pulverulentă susceptibilă a fi droguri de mare risc. De asemenea, au fost descoperiți și ridicați 900 de euro, 1.450 de lei, 30 de bancnote din cupiură de 20 de euro susceptibile a fi false, 3 dispozitive de mărunțire a fragmentelor vegetale, 3 cântare electronice, un pistol cu bile și un recipient din plastic cu bile. Totodată, au fost descoperite resturi de fragmente vegetale și țigarete confecționate, un recipient și un aparat electronic folosit la prepararea și amestecarea substanțelor susceptibile a fi droguri, un blender care prezenta urme de fragmente vegetale și 13 telefoane mobile.“, informează Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin.

Inițial, 8 persoane au fost reținute, pentru 24 de ore și față de alte 7 persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Ulterior a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Caraș-Severin, cu propunerea de arestare preventivă a 5 bănuiți, față de alți 3 bănuiți fiind dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Amintim faptul că rețelele lucrau împreună încă din 2021, în Reșița și Caransebeș, obținând venituri impresionante din vânzarea către tineri a substanțelor psihoactive, în medie, contra unor sume de 50 de lei pentru 0,2 grame.

JCS-A.M.