Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Aşa şi-au început postarea drumarii de la DRDP Timişoara!

Povestea acestor animale care au impresionat atâta lume nu a rămas fără ecou!  Aşa cum au promis, angajaţii de la Direcţia de Drumuri Timişoara, mai exact de la districtele din Oraviţa şi Caraşova au decis să ajute aceste frumoase animale, care în căutarea de hrană, au ieşit acum, pe timp de iarnă până în şosele, punându-se astfel în pericol, dar punând în pericol şi traficul rutier din zonă.

O echipă formată din mai mulţi drumari a dus în pădure fân, bulgări de sare şi ştiuleţi de porumb, pentru ca aceşti cai să fie ţinuţi cât mai departe de lumea civilizată. De asemenea, în mai multe zone din pădure oamenii au amenajat locuri speciale unde au fost depozitaţi baloţii cu fân şi ştiuleţii de porumb. Totodată, angajaţii de la DRDP Timişoara s-au implicat şi mai mult şi au amenajat dintr-un trunchi de copac un jgheab pentru bulgării de sare.

Povestea cailor sălbatici de la Marila, jud. Caraș-Severin, continuă. Colegii noştri de la Districtele Oraviţa şi Caraşova au amenajat mai multe locuri unde caii să se poată hrăni, în apropiere de DN 57B. Caii au primit fân, bulgări de sare şi coceni de porumb. Ne-am amintit de versurile melodiei lui Victor Socaciu – Caii Liberi: Cine n-a ştiut păstra/Caii liberi peste veac/Are inima mai grea/Şi-i la suflet mai sărac“, au scris reprezentanţii DRDP Timişoara pe pagina de Facebook.

JCS-Nicoleta Moraru